Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Manželka exšéfa Homolky Stanislava: Vybrala 700 000 Kč z obstaveného účtu!

Autor: ČTK, haj - 
26. října 2014
11:00

Manželka obviněného exšéfa pražské Nemocnice Na Homolce Vladimíra Dbalého Stanislava dostala za výběr 700.000 korun z obstaveného účtu ve středu roční trest s podmíněně na dobu tří let.

Vladimír Dbalý je nyní ve vazbě a policie mu zablokovala majetek. To však exředitelově manželce nezabránilo v tom, aby vybrala z účtu krátce po obstavení dost vysokou částku.

Podle vyšetřovatelů však prý ale musela vědět, že s kontem nemůže disponovat. Peníze, které Stanislava vybrala, ale zřejmě nebude muset vracet. Odsouzená také prý manželovi pomáhala těsně před jeho zatčením ukrýt desítky milionů v hotovosti a zlatě.

Po zadržení Dbalého našli policisté u jednoho jeho známého kufr s 21 miliony korun v hotovosti, 185.000 eur, 5000 dolarů a zlatem. Podle serveru Lidovky.cz prý manželovi i s uchováním kufru pomáhala Stanislava.

O co v případu jde?

Dbalý zmanipuloval zakázku na digitalizaci chorobopisů, čímž nemocnici okradl o nejméně 57 milionů korun. Obviněn je spolu se svým bývalým náměstkem Michalem Toběrným i z přijetí úplatku ve výši 5,7 milionu.

V kauze jsou stíháni i další lidé. Podle médií se jedná o bývalého vysoce postaveného úředníka ministerstva zdravotnictví Pavla Kocourka a Josefa Veselého a Tomáše Kadlece, kteří údajně převáděli peníze ze zakázky na další účty.

Ve vazbě kromě Dbalého skončil také šéf dceřiné firmy nemocnice Holte Medical Petr Kutil, který byl původně stíhán na svobodě. Nedávno ale podle soudu fyzicky napadl jednoho ze svědků.

 

 

salto ( 27. října 2014 09:02 )

Na nejnutnější výdaje

Zobrazit celou diskusi