Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Ne, prosím, ne: Vyděšená opička se snaží utéct krotiteli z cirkusu, marně...

Autor: shp - 
4. prosince 2014
05:44

Stále je připoutaná řetězem k miniaturnímu kolu, na němž je nucena jezdit, krčí se strachem před krutým krotitelem cirkusu, který ji nutí cvičit nové kousky, za které pak on získá od diváků peníze. Takový je krutý osud zvířat držených v cirkuse v čínském Su-čou.

Zoologické zahrady a cirkusy se zvířaty jsou populární napříč celou Čínou. V komunistické zemi se však na práva zvířat moc nehledí. Vždyť i psi jsou zde chováni jako potrava.

Vzhledem k zákonům proto krotitelé mohou zvířatům dělat prakticky cokoli – i je mlátit, a nikdo se nad tím nepozastaví. Bohužel...

Tato opička je nucena jezdit na kole, na koze i sama tancovat. Když tak neučiní, je bita. Když nebude spolupracovat, zabijí ji. Opičky jsou v čínských cirkusech snadno nahraditelné.

mak ( 19. prosince 2014 16:46 )

Jak pro kterýho. Vždyť ani to jídlo neumíte autonomně pojmenovat, to je samý "borčš bez masa", "kančí guláš bez kance" a pod. Proti rostlinné potravě vůbec nic nemám, ale i rostliny jsou živé bytosti. Empiricky ověřeno, že rostlina se bojí, když kolem ní jde člověk, který jí často trhá list atp. Za chvíli bude problém zabít komára.

abyss ( 4. prosince 2014 14:04 )

V Číně je to o tom, že 95% lidí je na tom prakticky úplně stejně jako ta opička. To co může beztrestně dělat krotitel opičce, dělá tamním lidem režim a vládnoucí klika.

zarazenyprd ( 4. prosince 2014 12:25 )

To je třída jejich potravin nazývaná halal.

pepazdepa2 ( 4. prosince 2014 12:12 )

Číňané a Korejci si umí maso vychutnat. Psi prodávaní na trhu pro jídlo mají přední nohy zlámané a svázané za hlavou, před pečením jim zaživa opálí chlupy, aby trpěli a v těle se jim bolestí uvolnil adrenalin, který dodá masu lepší chuť. Tahle praktika je známá i u muslimů, ale s jinými zvířaty.

realitajejina ( 4. prosince 2014 10:21 )

Vzdyt je to jenom opice. Jiny kraj jiny mrav.

Zobrazit celou diskusi