Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dobrá zpráva: Týraný pejsek se zotavuje! Brzy by mohl najít hodnou rodinu

Autor: INT, lm - 
23. srpna 2014
18:40

Tato zpráva potěší nejen milovníky zvířat. Případ otřesného týrání šestiletého vlčáka Zaka totiž pobouřil celé Česko. Podvyživený a zraněný pejsek se naštěstí díky odborné péči zotavuje a brzy by mohl najít i novou rodinu. Krutého majitele ale čekají problémy.

Rozřezané polštářky na prstech, prsty odřezané od sebe až na kost, řezné rány na těle, naražená čelist, pohmožděniny. Původně statný pes měl v době nálezu 20 kg podváhy a šíleně smutný pohled. Nalezen byl už na pokraji smrti v potoce v obci Úholičky a jen díky dobrotivosti lidí přežil.

„Takto špatný stav u psa jsme neviděli už několik let. K jeho uzdravení bylo nejdůležitější jej udržet v čistotě, dobře ho krmit a neustále přebalovat. Převazy jsme ze začátku dělali denně, teď už stačí jednou za dva dny,“ sdělila pro Novinky.cz majitelka útulku Bouchalka, kde se vlčák zotavuje, Eugenie Sychrovská.

„Zak je od začátku velice klidný pes, nebrání se a nikdy neměl agresivní sklony. Bohužel bych řekla, že je až moc submisivní, je to dáno pravděpodobně tím, že byl pes odmalička týrán,“ dodává Sychrovská s tím, že Zaka čeká ještě několik ozdravných týdnů v útulku. Několik lidí už ale projevilo o pejska se smutnou minulostí zájem.

Podle fotografií lidé psa i jeho majitele z Úholiček poznali a dosvědčili, že se k němu muž choval neskutečně krutě i na veřejnosti. Útulek podal na majitele psa trestní oznámení a případ vyšetřují policisté. Majitelka útulku ale prohlásila, že dohlédne na to, aby to krutému majiteli neprošlo.

ludmilak ( 18. srpna 2015 20:22 )

Ubohý pejsek,co si vytrpěl . Doufám, že ta lidská zrůda dostane pořádný trest, zavřit ho zmetka ! Co to je za lidi /sousedi/ , co se na to dívají a pejskovi nepomůžou. Já bych to nevydržela ani den a vlítla bych na něj...

zarazenyprd ( 24. srpna 2014 14:27 )

Ty tě do té LDN odkopnou. Na vánoce ti pošlou pohlednici, pokud se toho dožiješ.

helena.dr ( 24. srpna 2014 11:56 )

Chudák pejsek.A pro toho šmejda co mu to udělal nemám slov....

b.r.s.a ( 24. srpna 2014 09:53 )

B O H U Ž E L naprostá pravda

bibijana ( 24. srpna 2014 09:45 )

Tohle by se taky mělo zákonem změnit.Stát by měl převzít do právní ochrany každé týrané zvíře a žalobu by mělo automaticky podat a případy týraní dozorovat státní zastupitelství.Všude jsou statisíce úředníků,kteří si jenom ve vyhřátých kancelářích válí šunky,popijí kafíčka,chlast,nic nedělají a přitom pobírají platy,o kterých se běžným lidem jenom může zdát.Tohle nikomu nevadí,zato se najde zástup těch,kteří těm nebohým psů vyčítají,kolik stojí daňové poplatníky jejich pobyt v útulcích.Železný kotec,mříže,miska nějakých podělaných granulí a trocha vody.No,to jsou opravdu enormní náklady. !

Zobrazit celou diskusi