Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policista zachránil životy, ale kolegové na něj útočí! Zpacifikoval muže s HIV, který hrozil odpálením granátu

Autor: Richard Veselý - 
27. října 2014
05:02

Velitel týmu kriminalistů  sám zpacifikoval HIV pozitivního muže (31) v pražském Karlíně. Ten se s přítelkyní zabarikádoval v bytě a hrozil, že odpálí granát. Policista-hrdina se ale dočkal jen výtek, že ohrozil desítky životů!

Neváhal a udělal, co bylo třeba. „Kriminalistovi, který byl na místě mezi prvními, se podařilo navázat s mužem kontakt. Ten ho nakonec pozval do bytu. V bytě se nechal dobrovolně spoutat a vyvést. Akce trvala necelé dvě hodiny,“ popsala policejní mluvčí Jana Rösslerová. Policisté zatím evakuovali 50 obyvatel domu.

Nejenže odsouzený zloděj, který se vyhýbal nástupu do vězení, hrozil granátem, ale podle informací Blesku je HIV pozitivní.

„Na jednoho ze zasahujících policistů plivl. Ten teď půjde na testy, a přestože je pravděpodobnost nákazy mizivá, samozřejmě má strach,“ popsal zdroj Blesk obeznámený s případem.

Kriminalista-hrdina se místo pochvaly dočkal útoků. Na sociálních sítích ho označili za kovboje, který mohl ohrozit desítky životů. Proč? Měl prý počkat na zásahovou jednotku a vyjednavače. Blesk ale zjistil, že nechyboval!

Blesk Víte, že?

Sliny HIV pozitivního mohou obsahovat HIV virus, ale jen ve velmi malém množství. Nemoc se přenáší nechráněným pohlavním stykem, krví a z matky na dítě.

Z diskuze na Facebooku

Petr T.: „Dotyčný policista vůbec ale vůbec není a nebyl cvičen na podobné situace. Na to je cvičen vyjednavač a zásahová jednotka. Tohle byla »kovbojařina« největšího kalibru.“

Jiří F.: „Byl to člen výjezdu, ten jouda měl v ruce granát. Já to nemám za zlé jemu. Já se divím, že mu to ostatní nerozmluvili. Asi se snažil udělat všechno nejlepší, ale kdyby to udělal civil, OK, ale policista?“

JK: „Je v pořádku, že to policista zkusil a vyšlo to. To, že si povolá zálohu v podobě vyjednavače a zásahovky, je naprosto v pohodě. Pokud bych tam byl já v dresu a dostal se do stejné situace, kdy budu moct vstoupit a nebo se nechat směnit za rukojmího, tak ANO, udělám to stejně, jako to udělá 97 % policistů, kteří slouží, je to jejich práce a jsou v tom dobří.“

Jednal správně

Josef Doucha, bývalý elitní kriminalista:

„Pokud se podařilo už před příjezdem zásahové jednotky navázat s pachatelem kontakt a odvrátit nebezpečí, je to úspěch,“ řekl Blesku bývalý elitní kriminalista Josef Doucha. „Dotyčný policista prokázal iniciativu a osobní odvahu. Podle mého názoru odvedl velice dobrou práci,“ dodal Doucha.

wallster ( 27. října 2014 11:12 )

 na sociálních sítích... ještě že nemám facebook

hrado ( 27. října 2014 10:45 )

O to je to horší !!!!

tigrusenko ( 27. října 2014 10:41 )

Blesk zase dělá z komára velblouda.

tigrusenko ( 27. října 2014 10:41 )

Chyběla, když už!

tigrusenko ( 27. října 2014 10:40 )

Jaké je tvoje IQ?

Zobrazit celou diskusi