Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

4měsíčnímu synovi dali pervitin: Chceme další dítě, říkají po smrti chlapce

Autor: shp - 
1. října 2014
14:32

To snad ne! Podle soudu je Silvie závislá na pervitinu, stejně jako její partner Miroslav, přesto by si s ním chtěla pořídit další dítě. Jejich syn Klaudius přitom zemřel poté, co ho otec upustil při přebalování na zem! V těle děťátka našli stopy drog...

O čtyři děti Silvie se starají její rodiče. Pozor dávají i na Matiase, který žil až do smrti Klaudia s rodiči v pronajatém bytě v Prievidzi. Miroslava soud nevzal do vazby s tím, že bude pod dohledem.

Když zjistí, že stále bere drogy, skončí za mřížemi. Muž tvrdil, že nefetuje a chce se starat o syna Matiase. Zatím k němu ale chodí jen na návštěvy k jeho prarodičům.

Matku mrtvého zdrogovaného dítěte vyzpovídal Nový Čas v jejím bytě. „Tam mám kadeře Klaudinka, stále ho vidím, čekám, kdy začne plakat,“ říká matka se slzami v očích.

„Asi by nebylo dobré, kdybych šla na jeho pohřeb, asi bych to nezvládla. Byl krásné miminko, narodil se předčasně, byl měsíc v nemocnici, ale byl zdravý. Obětovala jsem mu všechno, i fetovat jsem přestala, když měl přijít na svět, a teď ho nemám,“ smutní Silvie.

Matka říká, že s Miroslavem měli pět dětí. „Miro má ještě dceru, ta je svěřená matce. Syna Adámka mi sebrala tchyně,“ říká Silva. Tvrdí, že neví, jak se mu do těla dostaly drogy.

„Nekojila jsem ho, chtěla jsem, ale už jsem neměla mléko. Milovala jsem ho, všechny svoje děti miluji,“ dodala. Silvie tvrdí, že chce další dítě. „Budeme mít ještě syna, už to teď vím,“ říká rázně.

Klaudius utrpěl zranění po pádu z pračky, kde ho přebaloval otec. V jeho těle našli pervitin. Miroslav vzal vinu na sebe a policie ho obvinila ze zabití. Do vazby ho soud neposlal s tím, že nejde o typický případ týrání. Dětský pokojíček chlapečků je od té doby prázdný.

„Chlapec byl předběžným opatřením okresního soudu umístěn do péče babičky. Až na základě dokazování viny soud rozhodne, zda jsou důvody pro svěření dítěte do náhradní péče odůvodněné,“ vysvětlit mluvčí trenčínského soudu Roman Tarabus.

marcika ( 1. října 2014 15:29 )

To byla náhoda, že mu dítě upadlo,že? Jinak se vzorně starají o tolik dětí, tak chtějí dalšího pokusnýho pervitýnovýho králíka! Ubohé dítě tuze zodpovědných rodičů!

Zobrazit celou diskusi