Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ve škole to dneska bouchne, vyhrožuje anonym: Nechce se jen ulít?

Autor: ČTK, dce - 
30. září 2014
09:05

Podle anonymu, který obdržela policie, má dnes na Univerzitě Pardubice vybuchnout bomba. Konkrétně dvě kila semtexu! Budovu by sice nezbořil, způsobil by ale velké škody. Policie budovu až do dnešního odpoledne uzavřela.

"Policie v noci na dnešek dokončila prohlídku prostor Univerzity Pardubice a uzavřela je. V 07:00 zahájila prohlídku vyklizených studentských kolejí," řekla policejní mluvčí Jitka Vavřinová. Anonym hrozí, že dnes v některé univerzitní budově nastane výbuch. Opatření se týkají od 15:00 objektů v Pardubicích, České Třebové, Litomyšli a Praze.

"V nočních hodinách policisté dokončili prohlídku školních budov a zapečetili je. Dnes se zaměří na koleje. Policie prohledá všechny objekty, které se nepodařilo prohledat od minulého týdne," informovala Vavřinová. 

Na kolejích se ubytovalo přibližně 1200 studentů, ale většina z nich zase odjela pryč. V Pardubicích zůstává stovka studentů ze zahraničí, kteří dnes ráno museli pokoje opustit. 

Policisté podrobnosti o anonymní výhrůžce sdělovat nechtějí. Pardubický deník uvedl, že má explodovat dvoukilogramová nálož Semtexu. Popis nástražného výbušného systému byl údajně hodně podrobný, hrozba je proto reálná, napsal list.

"Nechali jsme si tu tři nové sanitky, které jsme v pondělí převzali, kdyby se hrozba naplnila, abychom jich měli dostatečný počet," řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Pavel Svoboda. 

marie60 ( 30. září 2014 10:10 )

 Toho haj.zla chytit, tak by mu měli rozmlátit ciferník. Vypadá to na nějakého potrhlého studenta.

Zobrazit celou diskusi