Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Martina, kterou expřítel oslepil kyselinou: Jsem živá, ale život to není!

Autor: dce - 
22. září 2014
18:05

Je to už téměř rok, co jí nepochopitelně odporný čin změnil život. Její bývalý přítel Jan D. jí v autě chrstnul kyselinu do obličeje. Martina (26) skončila v dlouhodobé péči lékařů – přišla o zrak a musí neustále docházet k psychologovi.

Martině z Plzně svět náhle potemněl – po útoku Jana D. (39), přišla nadobro o zrak. Se vším jí musí pomáhat přátelé a rodina, navíc prožívá neskutečná muka. Bolest, kterou každý den trpí, tlumí jen silné prášky. Jediné, díky čemu je klidnější, je fakt, že je její útočník už ve vazbě. „Pro mě to byla především velká úleva, protože devět měsíců jsem žila v neustálém strachu, že se pachatel vrátí a svůj čin dokončí. Teď se cítím bezpečněji,“ prohlásila Martina, jak uvedl server novinky.cz, v prvním rozhovoru s novináři.

„Můj život změnil v neustálou tmu a každodenní martyrium bolesti a léčebných procesů,“ sdělila novinářům. Ačkoliv je už po několika složitých operacích, stále trpí. Přišla o zrak, má poškozené vnitřní orgány a znetvořený obličej. Na nesnesitelnou bolest bere prášky a stále dochází za psychologem. „Mám panickou hrůzu z jízdy autem, z cizích lidí i z mužských hlasů. To, co teď prožívám, bych ani nenazvala životem. Kdo to nezažil, ten to nemůže nikdy pochopit,“ doplnila.

Vzhledem k tomu, že Martina kyselinu při útoku polkla, měla těžce poškozené orgány – lékaři jí nedávali mnoho šancí na přežití. V nemocnici ji udržovali v umělém spánku a mluvili o kritickém stavu. Až na začátku prosince lékaři sdělili, že Martina přežije. Náročnou léčbu pomohli financovat i přátelé a kamarádi, kteří zařídili veřejnou sbírku. Někdo ovšem rozšířil fámu, že útočník Jan D. přispěl dokonce sto tisícovou částkou!

Dívce, která náhle přišla o svět se všemi jeho barvami a tvary můžete pomoci stále, a to na speciálním bankovním účtu 2600561978/2010.

1946 ( 23. září 2014 19:17 )

Zatím nebyl odsouzen, takže nechcte si ty vaše kydy.

jity ( 23. září 2014 12:17 )

Ten magor Martinu odsoudil na doživotní utrpení. Co hrozí jemu? Nic moc ksindlovi.

setroseuros ( 23. září 2014 05:26 )

zaslouzil by dozivoti! Nic min! Takovej magor nema co pohledavat mezi slusnou spolecnosti! Kdyby se davalo dozivoti za promysleny trestny cin, spolecnost by se od magoru tohto typu raz a projednou ocistila!!!

kamii ( 22. září 2014 23:06 )

Nevím jaký trest mu dají ....neřádovi, doufám, že to bude hodně let .

kamii ( 22. září 2014 23:04 )

Co ten neřád dostane za trest ? V téhle zemi nic moc. Co ona má za život ? Nic, do smrti je mrzák a její rodina se má co ohánět.

Zobrazit celou diskusi