Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vlčí rodiče vyvedli vlčata: Návrat po 100 letech zachytila fotopast u Doks

Fotopast na Českolipsku zachytila vlky i jejich mladé
Fotopast na Českolipsku zachytila vlky i jejich mladé  (Autor: ČTK)
Autor: nec - 
4. září 2014
10:00

Vlkům se u nás začalo líbit! A to tak, že v oblasti Doks vyvedli mladé! Jedno vlče zachytila fotopast 1. září v přírodní rezervaci Břehyně–Pecopala, další dvě viděli lesníci o kousek dál, v bývalém vojenském prostoru Ralsko.

Vlci se do České republiky vrátili po 100 letech! Prvním důkazem o jejich návratu byla fotka z fotopasti z 29. března také z přírodní rezervace Břehyně–Pecopala, ležící jihovýchodně od Doks.

Zpráva o návratu vlků do Čech obletěla Evropu. O šťastné novině psala dokonce i britská BBC. Už v březnu se spekulovalo, zda je samice vlka březí. Teď se zpráva potvrdila. Samice přivedla na svět zřejmě tři vlčata!

naidka ( 4. září 2014 17:50 )

to tak eště, pašovať zo Slovenska cez hranice medvedě . To byste hádam vašim turistom nespravili, užijú s nimi veľa zábavy.

naidka ( 4. září 2014 17:43 )

přesně tak. Vlci se k nám dostali z Polska, není to o nich první článek, tak by se měli otočit a mazat zpátky, tady jim pšenka nepokvete. U nás si naši ochránci nedovedou s chráněnými zvířaty poradit, i kdyby sebevíc chtěli a asi to se současnými zákony ani nejde. Napřed velká sláva - první jedinci se zabydlují , jak se jim úžasně daří ..... potom se nekontrolovatelně přemnoží - začnou páchat škody , a kam s nimi?, viz bobři na Lednicku.

evita5555 ( 4. září 2014 14:13 )

Možno ho tam vypustil nejaký slovenský bača, ktorému kántria vlci ovce a pretože sú chránení, zastreliť ich nemôže. Takže sa len tešte a ak by vám naozaj tak veľmi chýbali, príďte si vziať zopár kusov na slovensko, máme premnožené aj meďvede, keby ste chceli.

bibijana ( 4. září 2014 14:08 )

naidka: ,já vím,jsme vždy na jedné vlně,ale jako bys mně i teď mluvila z duše.Taky mě hned napadlo,že se sem neměli chudáci vůbec vracet.Za chvilku budeme číst zprávy typu-jak útočili na turisty,jiná zvířata,přemnožili se apod.Začnou se střílet,a to i ze zábavy.Měli by být někde v prériích a v pustinách,jenom oni,příroda a ostatní zvířata,ale bez člověka.

jeromeklapka ( 4. září 2014 13:47 )

Pavlík alias jeho idol Petrkramný se zas rozjel

Zobrazit celou diskusi