Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Novináře popravil terorista John ze skupiny The Beatles!

Autor: dce - 
21. srpna 2014
12:45

Britský přízvuk džidhádského vraha, který před zraky světa popravil amerického novináře, nebyl nahraný. Terorista skutečně pochází z Velké Británie, jak potvrdilo pátrání tajných služeb. Teroristická skupina, do které vrah patřil, si říkala The Beatles.

Brutální poprava amerického novináře James Foley, která obletěla po internetu celý svět, vzbudila po celém světě opovržení. Světové tajné služby vyhlásily ohromnou pátrací akci. Základní poznávací znak – britský přízvuk – je přivedl na stopu teroristické skupiny s názvem The Beatles. Jde o britskou džidhádskou skupinu teroristů, která původně operovala v Sýrii.

Popravu v noci z úterý na středu vyvěsila fanatická skupina Islámský stát na youtube. Video zobrazuje  Jamese Foleyho uneseného téměř před dvěma lety na Blízkém východě, jehož po krátkém proslovu podřízne zahalený muž s britským přízvukem. Záběry jsou natolik otřesné, že z internetu téměř ihned vymizely – jejich šíření může být v některých zemích navíc nelegální.

Terorista, který Foleyho popravil, si říká John, nebo také Black Beatle, jako šéf skupiny Beatles. Právě oni mají na starosti zahraniční rukojmí. O Johnovi se toho zatím ví velmi málo - kromě východolondýnské přízvuku si lidé všimli i bot značky Timberland, které jsou v Anglii velmi populární. Mimo to je zjevné, že jde o leváka.

Podle expertů patří Britové (často ovšem přistěhovalci) k nejpravověrnějším islamistům. Policie tedy varovala před možnými dalšími únosy a popravami. Také své občany požádali o bližší informace o teroristovi Johnovi. David Cameron kvůli nastálé situaci přerušil svou dovolenou a již těsně po zveřejnění se přikláněl k možnosti, že popravčí z videa je původem z Británie. Hon na vraha může tedy začít!

xsedmikraska ( 10. září 2014 20:14 )

Je mi hrozně líto obou novinářů a jejich rodin. Něco tak zrůdného jsem snad nikdy neviděla. Jsem šťastná, že nežiji ve státě, kde se dovolí, aby se takto nelidsky vraždilo! Doufám, že když nedokázal Obama oba vojáky zachránit, že se aspoň postará o to, aby byl kat dopaden, aby již nemohl podřezávat další nevinné lidi!

magorwilly ( 21. srpna 2014 22:06 )

Dle mě to spíš byl Ringo Starr

andorea ( 21. srpna 2014 21:15 )

Když opomenu tvé invektivy k českým vojákům, tak tedy rozhodně bych volila raději kulku než si nechat upižlat hlavu.

japos22 ( 21. srpna 2014 21:00 )

Plesku fakt dobrý - ještě napište tolik článků ke každému zabitému civilistovi na Ukrajině

marmaris ( 21. srpna 2014 18:19 )

 Milej Plesku. Nejedna se o boty znacky Timberland, protoze kdyby mel milej hoch v takovejch modnich kruskach absolvovat pochod v pousti, tak by po dvou kilacich sel radsi bos, jelikoz by mel haksny odreny na kost. Jedna se pravdepodobne o specialni boty do pisku a horka znacky Jungle, soucast to vybavy armady USA, ktere jsou proverene na pochody pousti. Toz tak, vy geeeniove.

Zobrazit celou diskusi