Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vydloubané oči, škrcení, elektrošoky: Šokující fotografie propašovali ze Sýrie jako důkaz Assadových zločinů

Bašár al-Asad odmítá i přes tlak ostatních zemí ze své funkce odstoupit
 (Autor: ČTK)
Autor: ljš - 
21. ledna 2014
18:05

Fotograf armádní policie propašoval ze Sýrie sérii fotografií, které mají dokazovat, že se Assadův režim dopouští na asi 11 tisích zajatců mučení a brutálního vraždění.

Šokující fotografie ukazují zubožená těla plná jizev, ran po elektrošocích a strangulačních rýh po škrcení. Některým z obětí chybí oči. Podle vyšetřovatelů se jedná o důkaz extrémního mučení, kterého se dopouští Assadovi vojáci.

Těchto 55.000 fotografií, zveřejněných televizí CNN a deníkem The Guardian, tak ještě zvyšuje napětí mezi Assadem, který zločiny nadále popírá, a západními mocnostmi, které ho z nich obviňují.

Dokumenty se dostávají do rukou Organizaci spojených národů, vládám a humanitárním organizacím ve chvíli, kdy mají být ve Švýcarsku zahájena jednání o vyřešení toho již tříletého konfliktu.

Důvěryhodnost materiálů potvrdili tři prokurátoři, kteří měli v minulosti na starost válečné zločiny v Jugoslávii a Sierra Leone. Fotograf, který důkazy ze Sýrie propašoval uvedl, že měl za úkol pořízení těchto snímků, popravám a mučení však sám přítomen nebyl.

oliiiii3 ( 18. srpna 2016 19:36 )

Chudaci to je něco hrozneho, co s nemi delaji, jako v koncentraku, pro ne by bylo vysvobozeni radsi zemřít.

alex0800 ( 22. ledna 2014 11:17 )

Krásné fotky z Guantanama ;-) Nebo, že by to byl výsledek Al-CIAdy? Ale Asadova práce to fakt nebude, v opačném případě by ho už lid dávno vláčel ulicí či lynčoval, jak to udělali Kaddáfímu, tedy tvůrci Africké Unie a věděl mnoho.. Proto byl umlčen. Jak jinak mohl se přátelit se strůjci NWO? Ovšem, když se proslechl jeho názor na NWO a "elitu" dostali strach, že by si objednal popravu té křížící se rodiny, tedy elity NWO. Ovšem pozor, až bude problém v Temelínu, za tím bude stát česká odnož otroků NWO, tedy dříve zednářů, od jisté doby si již říkají otevřeně satanisté.. Tedy Satanistická Organizace ČR. Skutečné dění na PORGu a dalších místech ovlivňují právě loutky jako Karel Janeček a různé jiné ztracené příšerky.. Realita je velmi odlišná od výkladu a dogmat, která Vám podsouvají zednářská/satanistická média. O jejich ex-bratřích již v médiích již skoro nic neslyšíte, protože věřící Kalousky, Schwarzenbergy a jiné navrácené ovečky se jim nehodí do krámu ani na černé mši.. ;-) Vlastenec

ornellatlustoprdka ( 22. ledna 2014 05:57 )

Další díl trapné propagandy USA a jejich ropných vazalů ze zálivu. Jen vzpomeňme předcházející epizody: "Hrdinní dětští odstřelovači", "Asadova armáda střílí těhotné ženy", "Asadova armáda provedla chemický útok proti civilistům", "Asadova armáda použila kazetové pumy", to vše s "důkazy", kterým nevěří dokonce ani samotný americký kongres. A teď tohhle, navíc "náhodou" před konferencí o Sýrii, které se USA a jejich žoldácká teroristická garda bojující v Sýrii, brání zuby nehty už víc jak rok. Náhoda? Ne. Jen další pokus oblbnout veřejnost. To se ale nepovede, protože lidé už naštěstí nejsou tak tupí a naivní jako když Křovák mašíroval do Iráku, celý svět mu tleskal a věřil báchorkám vyrobených CIA. Dnes v případě Sýrii, každý ví, že USA a Saudská arábie financují a vyzbrojují "rebely" (žoldáky a teroristy hlásící se k Al-Quaidě), kteří jako jediní prokazatelně použili sarin proti civilnímu obyvatelstvu a které soustavně brutálně vyvražďují.

nejkaaaa ( 22. ledna 2014 04:12 )

Šokující nejsou fotografie, válka samotná je šokující, tím jak se lidé k sobě chovají..doporučuji přečíst knihu Kůže.

cicihala ( 22. ledna 2014 00:21 )

taky si myslim, ze tohle vypada na praci tech fanatickych rebelu. Ale je jasne, ze USA a spol. se trepou na to, aby tam vtrhli, tak shani a falsuji ruzne dukazy. A nakonec tam stejne vlezou, nejakou vymluvu si najdou. V zari se jim to nepovedlo, ale je to jen otazka casu..

Zobrazit celou diskusi