Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes houbař: Žeryk našel své paničce 200 pravých hřibů!

Autor: tp, jč - 
14. srpna 2014
05:01

Krásný a zdravých 200 hřibů našel Aleně Filípkové (30) její pes Žeryk. Byli spolu pouze na procházce, když najednou zmizel. A když ho našla, vedle něj bylo v lese ohromné množství nádherných hub. Pejsek tak sklidil ohromnou pochvalu a příště s ním Alena jistě vyrazí rovnou na houby!

Dvě stovky krásných hřibů našel pes Žeryk Aleny Filípkové (30) ze Salaše na Uherskohradišťsku. Alena chodí se svým mazlíkem do lesa na procházky celoročně, ovšem tato vycházka byla oproti jiným hodně odlišná. Sice hledal houby i dříve, ale tentokrát se mu povedl kousek, na který čeká každý houbař celý život.

„Vyrazili jsme s mamkou na houby a vzali jako vždy i Žeryka. Ten ale najednou zmizel. Mysleli jsme si, že zavětřil nějaké zvíře, třeba zajíce. Za chvíli jsme ho uslyšeli štěkat. Na přivolání nepřišel, ale stále štěkal. Když jsme za ním došli, byl na místě plném hřibů,“popisuje s úsměvem Alena.

Žeryk tak chodí na houby naprosto neomylně rovnou za nosem, ty nejlepší místa tak podle čuchu pozná hned a kdyby je uměl sám sbírat, nemusela by pak pyšná panička mít ani tu námahu chodit s ním. „Fakt se nesplete, je to houbař, jak má být,“ říká majitelka psa nakonec.

Milujete sbírání hub? Zapojte se do naší soutěže:

Hledá se nej houbař Hledá se nej houbař | archiv Blesku

josifekzkotviny ( 14. srpna 2014 10:44 )

 Tu mojí do lesa nedostanu,, z hub prý nejde nic vypálit....

joldh ( 14. srpna 2014 09:36 )

Houby jí ale nechat!!!!!

vrahrychtar ( 14. srpna 2014 09:34 )

ja mam zampiona o velikosti melounu a zadni psi za mnou nebehaj

deratizater ( 14. srpna 2014 08:58 )

Asi mnoho houbařů nyní vyrazí se svým psem do lesa ale pozor aby vám ho nějaký vzorný myslivec nezastřelil on to v lese může udělat

vog.ht. ( 14. srpna 2014 07:57 )

Alenka by místo hub potřebovala pořádně vyklátit.

Zobrazit celou diskusi