Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Trezor jde pod zem! Byli jsme v Ptyči, už se tak netyčí!

Autor: vr - 
23. července 2014
05:44

Žádné přístroje, žádný ruch, Žádný hlídač v budce. Ticho. Několik měsíců to vypadalo, že se na betonové monstrum Maják Ptyč zapomnělo. Až tento týden tam bylo živo!

Obyvatelé obce Hlince na Plzeňsku, k níž Maják Ptyč náleží, ještě před pár týdny říkali: „Už se tady nic neděje. Asi už to vzdali.“ Jediný rozdíl oproti předešlé návštěvě Blesku byl fakt, že byl objekt kolem dokola zaházen zeminou.

Ondřej Drábek, mluvčí objektu, však tvrdí, že stavba ladem neleží. „V současnosti se však na stavbě pokládá hydroizolace,“ řekl Blesku. Miliardová stavba není ve skluzu, ač se táhne už čtyři roky. „Jsme asi šestnáct dnů před plánem,“ řekl Drábek a potvrdil, že se má vše dokončit do roku 2016.

Do trezoru helikoptérou

Už od dubna příštího roku má navíc růst horní část stavby, tedy nad trezorem. Komplex totiž bude fungovat pod názvem Park Berne, a boháči si v něm budou moci ukládat umělecká díla, drahá auta a další cennosti. V odlehlé přírodní oblasti se chystá nová silnice a také heliport.

Původně se spekulovalo, že jde o kryt pro náboženskou sektu Avenna pro případ apokalypsy, to však firma stavící objekt popírá. V budově už Daniela Kuchtová, exmanželka miliardáře Pavla Tykače a majitelka firem, k nimž objekt náleží, utopila už kolem 900 milionů korun. Ve finále má stát kolem 1,3 miliardy.

Listopad 2013
Na pozemku jsou přístroje, auta, evidentně se tam pracuje.

Video Byli jsme v záhadném objektu Ptyč: Trezor nebo doupě sekty? - Vera Renovica, David Malík
Video se připravuje ...


Červen 2014
Více než půl roku později: stavba leží ladem, jen dvě budovy – rezidenční a jízdárna – jsou okolo úhledně zaházeny zeminou.

Červenec 2014
Dělníci jsou zpátky. Pokládají na vrchní část desky hydroizolaci a pak další patnácticentimetrovou vrstvu.

bizon_pepa ( 24. července 2014 08:07 )

Žádný problém. Nečekal jsem, že bys to pochopil. Psát umíš, takže do školy jsi nejspíš chodil. Proto bude problém spíš v absenci peněz. Kde nic není, tam se nemá co točit.

1pravda1 ( 23. července 2014 10:01 )

Dá se tam ukrýt cokoliv navěky, bude tam mít přístup policie?

smrk ( 23. července 2014 09:25 )

A ve finále jí ta stavba bude naprd, až přijde její čas tak škytne,prdne a bude tam - to je totiž jediná spravedlnost.

bizon_pepa ( 23. července 2014 08:32 )

I špinavé prachy se musí točit. Jaký smysl, podle tebe, je ve schovávání pod zem?

Zobrazit celou diskusi