Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Majitelka představila supertrezor pro boháče: Zlato jim ohlídají muži z URNY

Autor: simao, ČTK - 
9. září 2014
12:20

Obří trezory pro boháče i luxusní víkendové domy. Daniela Kuchtová staví u západočeské Ptyče stavbu, která spolkne přes miliardu korun a cílí na movité klienty. Dnes tohle veledílo představili developeři. A prozradili, jak to dál se stavbou bude probíhat.

Maják Ptyč to nebude, projekt přepracovali. I tak ale na hranici Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko roste pořádný luxusní areál. Stojí za ním Daniela Kuchtová, podrobnosti o stavbě dnes prozradili zástupci developera a realitní poradenské společnosti JLL. Investice, kterou zastřešuje společnost Double Square Group, přesáhne miliardu korun.

Jak bude Park Berne vypadat? Nadále se staví nad zemí i po ní, přičemž ta druhá část si nezadá s bunkry jako z Bondovek.

Pod zemí totiž vyrůstá speciální depozitář s velkými trezory. Jsou podobné těm, které jsou v České národní bance. Nejmenší trezorové schránky jsou velké 2,5 metru čtverečních, rozloha největšího přesahuje 45 metrů čtverečních. Do něj se vejde například sbírka umění, automobil či až 70 tun zlata v cihlách. Depozitář má zálohované zdroje elektřiny, vlastní vnitřní klima. Odolat by měl i pádu dopravního letadla, záplavám do výše 20 metrů či osmihodinovému požáru s teplotou přes 800 stupňů Celsia.

Nad trezory v budoucnu vyroste 32 luxusních rezidenčních domů, v první fázi jich developer do dvou let dokončí osm. Největší dům bude mít rozlohu 235 metrů čtverečních, všechny budou koncipované převážně jako víkendové bydlení pro bohaté klienty. Průměrná cena za metr čtvereční se bude pohybovat kolem 65 000 korun.

Do ostrého provozu v roce 2016

Součástí areálu o celkové rozloze 16 900 metrů čtverečních je také zemědělská usedlost Chateau Berne, soukromá honitba, jízdárna či heliport. Stavba celého komplexu dosud vyšla na 870 milionů korun, patrně dalších dvě stě milionů korun si prý ještě vyžádá.

Okolí bude nepřetržitě chránit bezpečnostní služba složená z bývalých členů URNA, která bude mít k dispozici mimo jiné speciální balon s termovizí. "Z pochopitelných důvodů cílíme na movitou klientelu z horních deseti tisíc. Kromě toho chceme oslovit také zájemce ze zahraničí," prohlásil obchodní ředitel Double Square Group Vítězslav Kus. Zájem by prý mohly mít i veřejné instituce či velké korporace, které by v objektu chtěly ukrýt svá citlivá datová centra. Do ostrého provozu by první zabezpečený prostor o 930 metrech čtverečních měl být uveden v druhé polovině roku 2016.

Video Podívejte se na podzemní část stavby - InfoBiro.tv
Video se připravuje ...

jahodove_ticho ( 10. září 2014 12:14 )

Proč tam píšou o Kokořínsku? Ptyč je přece u Křivoklátska! Ještě že to neposadili na Karvinsko amatéři

panda82 ( 10. září 2014 07:38 )

bohužel jsem to přeskočil ...dávat na odiv kde nakradl to bohatství a svůj osobní život dávat všanc,chacha, kdo bude platit daň z nemovitosti, ale může to nabídnout muslimům, ti chodí zahalení tak to nikdo nepozná

panda82 ( 10. září 2014 07:32 )

Tak určitě 32 byznysmanů půjdou do té kolonie bydlet, ještě chlívek pro prase, kurník pro kury a je to. Žádný zloděj nepůjde dávat na odiv

sars ( 9. září 2014 16:57 )

Jen aby za tímto projektem nestál Viktor Kožený. .

jahodove_ticho ( 9. září 2014 15:34 )

Napřed pevnost pro sektu, pak trezory, příště bydlení a nakonec pionýrský tábor Tomuhle podniku bych fakt něco svěřil. Už vidím ty davy bohatých jak nějaký pomatený Kuchtový s kdovíjakými kumpány svěřují své majetky

Zobrazit celou diskusi