Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přijdou Karlovy Vary o tuto podívanou? Goethova vyhlídka chátrá!

Autor: mor - 
24. července 2014
05:01

Goethova vyhlídka, jedna z nejkrásnějších v Karlových Varech, chátrá. A s její opravou to stále vypadá bledě. Už několik let.

Spory o pronájem vyhlídky se totiž vedou už od roku 2008. Nájemce by byl, ale podle něho si magistrát prý ale diktuje nesmyslné podmínky. Největší zájem má o historickou budovu sdružení Fellner a Helmer, které by chtělo do budovy investovat nemalé peníze. V plánu má například vytvoření virtuálního muzea.

„Nelíbí se nám ale, že pokud bychom po sedmi letech podali výpověď, město by nám nevrátilo více než sedmimilionovou investici, kterou bychom do památky vložili,“ říká tajemník sdružení Martin Lojda.
 Radnice se ale hájí. „Jejich podmínky jsou pro město nepřijatelné. Smlouvu jsme několikrát upravili a konzultovali, přesto jsme se nedohodli,“ uvedl náměstek primátora Petr Bursík. Radnice tak během léta  začne hledat nové zájemce.

Blesk, Víte, že…

Vyhlídka byla postavena v roce 1889, pseudogotická budova byla vybudována na počest princezny Stefanie, manželky korunního prince Rudolfa Habsburského. Vyhlídku navrhli dva vídeňští architekti Fellner a Helmer.

venxa ( 24. července 2014 18:17 )

Ceska bolsevicka luzo nezoufejte. Lezte Rusakum jeste vic do pr.dele a oni vam ve Varech mozna postavi kopii Kremlinu i s Rudou Hvezdou a hned vedle Gulak.

cipisek17 ( 24. července 2014 10:40 )

Pokud máš na mysli vlakové nádraží.. To je ostuda města! Stydím se, když mám na něm na někoho čekat

mandat ( 24. července 2014 05:09 )

Celou dobu, co Goethova vyhlidka existuje se tam dost dobre vydelavalo. Jen restaurace vydelavala vic nez super. Meli dost casu i dost penez ji davno opravit.

Zobrazit celou diskusi