Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Zdrcená maminka těhotné Lucie (†32) prozradila: Čekala holčičku!

Její těhotná dcera se otrávila v diabetologické ordinaci. Matka je zdrcená
Její těhotná dcera se otrávila v diabetologické ordinaci. Matka je zdrcená  (Autor: Repofoto FTV Prima, Facebook)
Autor: simao - 
19. června 2014
19:33

Doma již měla syna Nikolase (6), nyní byla Lucie S. (†32) z Orlové opět těhotná. V šestém měsíci vyrazila na běžný předporodní test. Jenže místo glukózy při něm vypila patrně dezinfekci a zemřela. Čekala přitom holčičku, prozradila v slzách její matka televizi Prima.

"6. září by to měla mít. Tak se těšili. Mají kluka a čekala holčičku," řekla FTV Prima maminka teprve dvaatřicetileté Lucie, která přišla tragicky o život po běžném vyšetření v diabetologické ordinaci v Orlové na Kravinsku. Na místo roztoku s glukózou vypila při preventivním vyšetření jinou látku, což potvrdila i policie.

Šlo údajně o taktéž bezbarvý, avšak jedovatý roztok fenolu s kafrem, doplnila ČT. Označuje se jako Chlumský roztok, používá se k dezinfekci. "Nevím, kdo jí to dal, ale je to něco strašného. Doktor, který je vzdělaný člověk, i ty sestřičky, tak si mají na takové věci dát pozor," plakala Lucčina matka Mária před kamerou.

Nalila jí to zaskakující sestra-důchodkyně?

Roztok přitom ženě při vyšetření těhotenské cukrovky nalila patrně pětašedesátiletá zkušená zdravotní sestra v důchodu, která v ordinaci zastupovala kolegyni, uvedla Česká televize. Když prý zjistila, že udělala chybu, zavolala policisty a poslala je k ženě domů. Resp. do jejího trvalého bydliště. Tam však Lucii nenašli.

"Dopoledne jsem byla ve městě, doma zůstal manžel. Přijeli k nám policisté a hasiči, dcera má totiž hlášené bydliště u nás. Mladí však žijí ve svém bytě, tak tam všichni okamžitě jeli... Zeť byl v práci. A už ji nezachránili. Během chvilky jsme přišli o dceru i vnučku. S tím se nikdy nesmíříme. To prostě nejde," dodala matka idnes.cz.

padamka ( 21. června 2014 20:59 )

Rozhodně nejsem v tomto případě humanistka a jsem pro, aby dotyčná která za to může - plně převzala odpovědnost včetně MUDr. - "omylem". Sice to život mladé mamince a nenarozenému miminku nevrátí, ale zamést to pod koberec anebo dát jen podmínečný trest, jak je tomu v ČR zvykem by bylo výsměchem pro pozůstalé za tu hrůzu, co právě prožívají. Nějak nepochopím tu bezpáteřnost i MUDr., která sice má nasmlouvané -objednané pacienty, ale klidně dál ordinuje, jako by se nic nestalo. To jsou v dnešní době lidi opravdu tak emocionálně ploší? Že ani z úcty.. Upřímnou soustrast pozůstalým!!!

rezacek ( 20. června 2014 15:24 )

Zavírat 65 letou sestru na 5 let, to je kruté. Já bych ji osvobodil - pod podmínkou, že hned v soudní síni vypije 3 deci fenolu s kafrem.

mylly ( 20. června 2014 14:00 )

Chyba je, že se to vůbec stalo. A jak se na to přišlo? Že něco takového vypily? A že to byly "jen" tyto dvě ženy? No a co vypila da druhá maminka? Jak dlouho bude po požití roztoku živá? A co miminko, to bude zdravé? Jo, když se splete třeba asistentka ředitele, nic se neděje. Většinou se to dá opravit, zaplatit atd. Ale jsou profese, kde se prostě lidé plést nemají. A sestřičky mezi ně patří. Je to bezesporu příšerná lidská tragédie. Jak musí být té sestřičce? Zabila dva lidi. Zničila rodinu. I kdyby zato nemohla / záměna tekutin do láhve /, byla to ona, kdo to dal té mladé paní vypít. Je hrozné a nevratné co se děje.

cipisek134 ( 20. června 2014 03:49 )

Je to chyba i té dvaatřicetileté ženy. Snad cítila kafr, ne? A každý snad ví, že už sám kafr je jedovatý na požití a slouží jen na vnější použití. Naproti tomu glukóza je bez aroma.

tigress ( 20. června 2014 02:19 )

Zobrazit celou diskusi