Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vůdcovo svaté slovo: Co si zapisují lidé okolo Kim Čong-una s bločky v rukou?

Autor: shp - 
25. dubna 2014
19:26

K vidění jsou na každé druhé propagační fotografii, kterou Severní Korea zveřejní. Jsou to vojenští generálové i představitelé komunistické strany a vždy mají v ruce papírové bločky, do kterých si horlivě zapisují každé moudro, které diktátor Kim Čong-un prohlásí.

Mladý komunistický vůdce buduje svůj kult osobnosti stejně aktivně jako jeho zesnulý otec Kim Čong-il. Hloučků přitakávajících lidí, kteří si s bločky v rukách zapisují vše, co diktátor prohlásí, si všimnul britský zpravodajský server BBC.

Ať už se mladý Kim vydá zkontrolovat námořnictvo, tělocvičnu nebo kuchyni, je vždy odborník na slovo vzatý. Jeho podřízení se jeho svatým slovem vždy chtějí inspirovat, a tak si vše zapisují. Vzhledem k tomu, že izolovaná Severní Korea nepatří k nejbohatším zemím na světě, namísto tabletů zapisují v komunistické diktatuře vše hezky postaru na papír.

Zveřejněné fotografie pak mají v Severokorejcích vyvolávat pocit, že jejich vůdce je vševědoucí a i vysoce postavení odborníci žádají jeho radu. „Je to součást jeho image velkého státníka, který dobrotivě nabízí ponaučení,“ řekl BBC profesor James Grayson, koreanista z univerzity v Sheffieldu.

sojkam ( 26. dubna 2014 20:05 )

Je to tam obyčejnej komouškej kréténizmus. U nás je už naštěstí po tom.

ruudazvostravy ( 26. dubna 2014 14:23 )

Voni sy pýšou,že prauda a láska musý vihrát nat lžey a nenávystěy ,abi mohly yednou býlyt kontaynéri, yako ta lůza,co f sametovím třesku vyklýčovala tendle nadrženey ynternátní režym f Čecholandu.

slacker ( 26. dubna 2014 11:51 )

Č.U.R.Á.K

babicovyjedy ( 26. dubna 2014 03:39 )

maji tam 100x napsano... kim cong uno je tlusty buzerantsky prase

kodlofon ( 26. dubna 2014 02:00 )

Ty tupa S.V.I.N.E radeji se probud protoze to se ti jen fakt zda.

Zobrazit celou diskusi