Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čeští Romové v Británii: Spadla klec! I poslední Magdalena Ferková je již za mřížemi

Autor: as - 
5. dubna 2014
18:07

Podvodnice Magdalena Ferková (33) byla dopadena! Žena romského původu, která na přistěhovalcích z České republiky a Slovenska vydělávala 33.000 liber týdně, byla chycena a dopravena zpátky do Anglie, kde si odsedí pětiletý trest.

Podvodnice z České Republiky Magdalena Ferková byla součástí organizovaného rodinného gangu, který "vysosal" na dávkách téměř 1.2 milionu £. Dopadena byla po téměř 6 měsících na útěku. Aby se vyhnula trestu, neváhala dokonce odletět do České republiky! Velkou Británii opustila v listopadu a měsíc poté byl na Ferkovou vydán Evropský zatykač. Za mřížemi stráví pět let.

Ferková a její partner Julius Ziga (34) přistěhovalce z České republiky a Slovenska lákali na pracovní místa. Namísto toho jim však odebrali pasy, ubytovali je a  "pomohli" jim získat pojištění a otevřít bankovní účet. Poté, co každého jednotlivce donutili zažádat o daňové ulevy a přídavky na děti, poslali žadatele domů.

Ziga, Ferková, jejich teta a strýc Alena Lacková (39) a Jan Lacko (39) následně utráceli nelegálně získané peníze v kasínech nebo za drahá auta (například Mercedes nebo BMW 5).

Kromě pěti let za mřížemi pro Ferkovou dostali další 4 členové gangu dohromady 12 let vězení a soud doporučil, aby byly všechny osoby po výkonu trestu deportovány zpátky do České republiky.