Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Tragická nehoda Karla (†18) a Nikol (20): Byli zamilovaní a nepřipoutaní! Pil řidič před jízdou?

Autor: Jitka Pecharová - 
25. března 2014
23:26

Tragédií skončila vyjížďka milenců, vášnivých fanoušků vozů Honda na Jičínsku. Řidič Karel (†18) v autě zemřel, jeho přítelkyně Nikola (20) se těžce zranila. Podle dostupných informací nebyli ve voze připoutaní. Vyloučit zatím podle policie nelze ani, že Karel před jízdou pil alkohol.

Pár se vyboural v pátek večer, jeli ve směru ze Střevače na Bystřici. Karel, který měl řidičák jen pár měsíců, s Hondou Civic zřejmě nezvládl zatáčku a dostal smyk. „Vjel do protisměru, vyjel mimo komunikaci do nezpevněného svahu a poté narazil s vozidlem do stromu,“ popsala policistka Ivana Ježková. „Na místě zemřel. Spolujezdkyně se zranila těžce, ale snad není v ohrožení života,“ informovala Ježková o stavu Karlovy přítelkyně. Vrtulník ji dopravil do královéhradecké nemocnice.

Pil řidič?

Podle informací Nedělního Blesku řidič i jeho přítelkyně neměli zapnuté pásy, ty možná mohly zmírnit následek nehody. Kvůli zjištění příčiny tragédie policisté zkoumají technický stav auta. Také nařídili pitvu ke zjištění zdravotního stavu řidiče. Zatím není jasné, zda před jízdou muž nepožil návykové látky nebo alkohol.

Zobrazit celou diskusi