Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Co se dělo po posledním kontaktu Boeingu 777: Stočil se a mířil na Blízký východ!

Autor: so - 
14. března 2014
15:29

Necelý týden poté, co beze stopy zmizel Boeing 777 Malajsijských aerolinií, se rapidně změnil směr a záběr pátrání po jeho troskách. Hledání se přesunulo z Jihočínského moře do rozlehlého Indického oceánu. Po zmizení z radarů se letadlo totiž zřejmě stočilo směrem na Blízký východ.

Změna postupu záchranných jednotek přišla na popud Američanů. Pentagon totiž uvedl, že má náznaky toho, že se ztracený boeing zřítil do Indického oceánu a do oblasti poslal armádní loď USS Kidd a letadlo s vyspělým monitorovacím systémem.

Pentagon uvedl: „Letadlo mohlo pokračovat v letu ještě čtyři až pět hodin poté, co zmizelo z radarů. To znamená, že od posledního kontaktu mohlo urazit i 3200 kilometrů.“. K Američanům se nyní přidali také Indové, kteří své hledání rozšířili na oblast na západ od souostroví Andamany a Nikobary. Podle jedné z posledních verzí právě tam mohl boeing nakonec zamířit.

Britský pilot v důchodu a letecký komentátor Alastair Rosenschein také tvrdí, že zmizelý boeing spadl do Indického oceánu. „Podle mne piloti omdleli v důsledku poklesu tlaku v kabině. V takovém případě si měli okamžitě nasadit kyslíkové masky, ale nezvládli to. Řízení se tak ujal autopilot a letoun letěl až do chvíle, kdy mu došlo palivo,“ uvedl odborník pro televizi BBC.

Video Přelet nad vietnamským mořem: Do pátrání po malajsijském letadlu se zapojilo i vietnamské námořnictvo - Reuters
Video se připravuje ...

rumovapalice ( 14. března 2014 19:56 )

už lítá na trati proxima - centauri

zabibol ( 14. března 2014 18:13 )

Máš tam chybu:ruské kur..

tomshark ( 14. března 2014 18:03 )

Měl by ses léčit , magore!

nezmarm ( 14. března 2014 17:32 )

Bez se lecit, ubozaku ! A pak se vrat do skoly, aby ses naucil cist . V tomhle clanku se pise, ze na popud Pentagonu se zachranarske akce posunuly z Jihocinskeho more do Indickeho oceanu. Preklad pro tupce jako ty zni - americti specialiste se snazi pomoci pri hledani trosek. Ale kre.ten jako ty, ktery se dusi svou vlastni nenavisti ke vsemu americkemu, ten to nikdy nepochopi. Tak se udav svou vlastni zluci, primitive!

Zobrazit celou diskusi