Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vyšetřovatelé o zmizení Boeingu 777: Někdo na palubě záměrně vypnul komunikační systémy!

Autor: shp - 
14. března 2014
12:37

Američtí inspektoři, kteří se podílejí na vyšetřování zmizení Boeingu 777 Malajských aerolinií, který se ztratil nad Jihočínským mořem, jsou čím dál tím více přesvědčeni, že za vším může být únos. Jejich vyšetřování odhalilo, že někdo krátce po startu pravděpodobně vypnul hned dva odlišné komunikační systémy letounu.

Let MH370 zmizel nad Jihočínským mořem v sobotu dopoledne místního času. Od té doby není po boeingu nikde ani stopy. Žádné z údajných svědectví ohně na obloze a nálezů domnělých trosek vyšetřovatele nepřivedly k žádným konkrétním výsledkům.

Američané, kteří se na vyšetřování podílí, jsou však přesvědčeni, že někdo záměrně vypnul v rozmezí pouhých 14 minut hned dva komunikační systémy v letadle. Britské satelity však z letadla dostávaly signály ještě další čtyři až pět hodin poté, co letadlo zmizelo z radarů.

Tyto signály odhalily poslední známou výšku letadla. Když zmizelo, nacházelo se ve výšce 10,66 kilometru nad mořem. Od doby, kdy se ztratilo z radarů, mohl letoun uletět až 4000 kilometrů. Kdy už konečně přinese pátrání po boeingu první konkrétní výsledky?

aronak ( 14. března 2014 14:40 )

To by mě zajímalo, proč zrovna američani hledají letadlo, vždyť to nebylo jejich. Jen aby to nebyla záminka zase někoho v nějaké zemi (bohaté na nerostné suroviny) jít zachraňovat. Kdo ví, kde to letadlo je. Pro nás "obyčejné" by byla katastrofa, kdyby se jim podařilo někde přistát a letadlo použili na nějakou akci podobou 11. září... To by potom byla sázka do loterie, kde ho nechají spadnout.

abvydavatelstvi ( 14. března 2014 14:04 )

Letadlo se brzy objeví na letišti Václava Havla v Praze .... a bude po zahade...... jak psali míří do Evropy ...... Jenom mi je záhadou že nikdo nenapsal žádnou SMS zprávu..... někteří mají u sebe i dva tel..... jeden mohli odevzdat a z druhého mohli napsat co se děje.... ale nikdo nic.... pro rodiny to musi být utrpení..... když neví co se sttalo.....

egyptanka ( 14. března 2014 13:42 )

Tak doufejme,že se turisté válí na nějakém ostrově u moře.

cocca ( 14. března 2014 13:21 )

 Samé nové zprávy.Napríklad teď ba N24 říkali, že boeing 777 byl nejspíš unesen a přistál na nějakém ostrově v indickém oceanu.

Zobrazit celou diskusi