Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nová stopa Pentagonu: Boeing 777 je v Indickém oceánu!

Autor: lvi - 
15. března 2014
06:00

Týden poté, co beze stopy zmizel malajsijský Boeing 777, se rapidně změnil směr a záběr pátrání po jeho troskách. Hledání se přesunulo z Jihočínského moře do rozlehlého Indického oceánu.

Změna postupu záchranných jednotek přišla na popud Američanů. Pentagon totiž uvedl, že má indicie, že se ztracený boeing zřítil do Indického oceánu. Do oblasti proto poslal bitevní křižník USS Kidd a letadlo s vyspělým monitorovacím systémem.

Čtyři hodiny letu

„Letadlo mohlo pokračovat v letu ještě čtyři až pět hodin poté, co zmizelo z radarů. To znamená, že od posledního kontaktu mohlo urazit i 3200 kilometrů,“ uvedl Pentagon.

K Američanům se nyní přidali také Indové, kteří své hledání rozšířili na oblast na západ od souostroví Andamany a Nikobary. Podle jedné z posledních verzí právě tam mohl boeing nakonec zamířit s záměrně vypnutými transpondéry, tedy rádiovými vysílač v kokpitu, které spolupracují s pozemními radary a satelity.

Pokles tlaku

Že se boeing zřítil do Indického oceánu míní i bývalý pilot a letecký expert Alastair Rosenschein. „Podle mě došlo k prudkému poklesu tlaku v kabině. Piloti otáčeli stroj zpět k letišti, ale nestihli si včas nasadit kyslíkové masky a omdleli. Řízení se tak ujal autopilot a letěl až do chvíle, kdy došlo palivo,“ uvedl odborník pro BBC. 

Letoun tak může být klidně někde na půli trasy mezi Austrálií a Madaagaskarem...

Terorista Saíd Bajat: Dal jsem jim bombu!

Malajsijci měli plán na únos a odpálení letadla! V minulosti jsem jim dokonce dal bombu! S touto teorií, proč zmizel Boeing 777, přišel terorista Saíd Bajat (34), který si odpykává 13letý trest za to, že se pokoušel s bombou v botě proniknout do letadla.

Tvrdí, že teroristickým buňkám v Malajsii dodával bomby, které si měla posádka ukrýt do bot a propašovat do kokpitu. Bajat patřil rovněž do skupinky teroristů, kteří bin Ládinovi (†54) pomáhali v útocích z 11. září 2001. Sám se v prosinci 2001 snažil dostat s náloží do letadla a odpálit ji. Na letišti byl ale zajat.

namoroman ( 15. března 2014 11:25 )

Tak jak to, že to letělo na druhou stranu. Možná, že se vraceli. Možná únos. Možná...blablabla

namoroman ( 15. března 2014 11:22 )

Je to celé jen o teoriích "chytráků" , co by kdyby, a jestli a možná...

namoroman ( 15. března 2014 11:16 )

Soukmenovče...právěže o těch věcech páru mám, takže toho hlupáka ze mě dělat nemusíte-a tím pádem si ze sebe dělejte co chcete-je to vaše věc jak se ztrapnit. Na rozdíl od Vás jsem něco napsal a že Vám to připadá hloupé, to svědčí o Vaší neinformovanosti.

marie60 ( 15. března 2014 10:52 )

Asi únosci s posádkou letadla se rvali.... brrr, už ta představa co se asi na palubě letadla dělo, mi nahání hrůzu.

marie60 ( 15. března 2014 10:49 )

..je to záhada.

Zobrazit celou diskusi