Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řezník naaranžoval do výlohy mrtvá zvířata: Horor, poprava, odporné, zní z úst zákazníků

Autor: lvi - 
24. února 2014
11:49

Přes sto let vystavují řezníci z anglického Sadbury ve výlohách torza zvířat, jejichž maso prodávají. Nyní, jak se zdá, jejich zvykům definitivně odzvonilo. Alespoň pokud nechtějí zkrachovat. V pravdě naturální pojetí zpracování výlohy se totiž přestalo líbit místním obyvatelům.

Personál rodinného řeznictví JBS si přitom na doslova „přírodním“ přístupu k zákazníkům zakládal. „Dalo nám opravdu hodně práce, než jsme výlohu připravili podle našeho nejlepšího mínění,“ řekl listu Daily Mail provozovatel řeznictví Richard Nicholson. „Chtěli jsme zkrátka zaujmout a přilákat zákazníky. Dnes je totiž těžké, konkurovat řeznictvím v supermarketech. Mysleli jsme, že v době, kdy lidé vědí, co konzumují, nebude šokem vystavení zvířat v naší výloze,“ doplnil Nicholson.

Místní ale výloha pobouřila natolik, že zorganizovali petice v tisku a na sociálních sítích k bojkotu rodinného řeznictví. „Když jdu se svou dvanáctiletou dcerou do města na sladkosti a vidí něco tak ohavného, opravdu mi to více než vadí,“ uvedl například občan Sadbury Ben Mowles.

„Jejich výloha vypadá jako scéna z hororového filmu. Každý ví, z čeho je maso, ale nemusíme se dívat na to, jak jejich popravená těla visí někde ve výkladu. Obzvlášť děti to může více než rozrušit,“ dodal na facebooku Keith Lewis, jinak pracovník místní čerpací stanice.

Ať tak či onak, řeznictví svoji kreativitu zabrzdilo a do výlohy umístilo strohé sdělení: „Kvůli stížnostem není výloha“. A jaký by byl váš názor na podobná originální řešení prezentace řeznického cechu v centru českých měst? Piše nám do diskuse.

itartas ( 25. února 2014 08:22 )

kob...

itartas ( 25. února 2014 08:19 )

Když je potřeba jíst, tak jako co člověk má dělat, zabije nějakou tu kachničku nebo prasátko, aby nezahynul hlady. Ale co takhle rituální zabíjení zvířat a ještě k tomu zaživa, to jsou muka. To bych vymýtila, zakázala, trestala. Že nějaký řezník je úchyl a má potřebu se zviditelnit tímto způsobem. Ber nebo nech ležet-asi vydělává dost, když to tak nechává.

lynx ( 24. února 2014 17:12 )

Paráda, přesně tak bych si to představoval. Já ostatně stejně nejraději kupuji maso na stojato. Sám si zabiju, stáhnu, rozbourám, vykostím a vím pak, co jím.

hu2hu ( 24. února 2014 16:59 )

Ježkovy voči. A teď si představte, že u nás na venkově ještě dnes mohou vidět malé děti například zabíjení králíků, slepic, hus, kachen a přestavte si, i prasat. To je ale tak, tak nechutné. Nebo chutné? Víte, že králík se zabíjí ranou do týla? Slepice nejlépe useknout hlavu na špalku. Husa se vezme mezi kolena, podřízne se a krev se chytá do nádoby. Kachnu jsem zapomněl a na prase je lepší pozvat řezníka a ten už ví, jak na to. A poté, co se zabijí, musí se také stáhnout, oškubat, vykuchat... A sníst.

lennne ( 24. února 2014 16:51 )

 citlivky, co by delaly anglicanky, kdyby si samy musely trhnout kralika, nebo podriznout slepici....neuveritelne, ale co clovek ceka od hospodynek, ktere pouzivaji predvarene brambory z konzervy.... , deti jsou daleko brutalnejsi nez si matinky mysli, pichnou cudlu ani nemrknou

Zobrazit celou diskusi