Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Drzý zloděj prasat: Zabil je přímo ve výkrmně, poznáte ho?

Autor: Jiří Čada - 
23. března 2013
12:35

Ani nastražené fotopasti zemědělcům z Okříšek na Třebíčsku zatím nepomohly. Případ neuvěřitelné drzosti, nyní vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Okříškách. Do výkrmny prasat v nedalekých Heralticích se minulý týden vloupal zloděj. Odvezl si odtud dvě zvířata.

Přímo ve výkrmně zapíchl a na chodbě nechal vykrvit dvě prasata. „Jednalo se o zvířata, každé zhruba o váze 75 kilogramů,“ informovala Blesk policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Drzý zloděj pak mrtvé čuníky vytahal k přistavenému automobilu. Přestože celé jeho počínání snímaly nastražené fotopasti, policisté pachatele zatím nedokázali dopadnout.

„My se domníváme, že v tom objektu nebyl poprvé,“ řekl Blesku předseda družstva Jaromír Ježek. Z odchovny v Heralticích zemědělcům zmizelo od loňska už několik čuníků. Naposledy před měsícem.

„V jednom případě zvíře na místě dokonce i vyvrhl. Teď naposledy se tam zloděj zdržel pouhých pětadvacet minut,“ postěžoval si předseda Ježek.

Poslední krádeží drzý řezník zemědělcům způsobil škodu za 8 tisíc korun.

marie60 ( 23. března 2013 15:14 )

A to nikdo nehlídá? Tady je poblíž taky výkrmna ale nikdy jsem neslyšela, že by tam někdo kradl prasátka.Někteří lidi jsou hodně oprsklí.

jirka2 ( 23. března 2013 14:54 )

Proč zrovna JIH a ne jiná světová strana?

jura1 ( 23. března 2013 14:15 )

Ve velkovýkrmně Sněmovny a Senátu by se vyřádil. Naše zemička nepotřebuje mít tolik prasátek.Polovina by jih bohatě stačila.

Zobrazit celou diskusi