Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nacisté potají vyvíjeli biologické zbraně: Chtěli ovládnout svět pomocí nakažených komárů!

Nacisté potají pracovali na vývoji biologické zbraně - chtěli svět nakazit malárií!
Nacisté potají pracovali na vývoji biologické zbraně - chtěli svět nakazit malárií!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: pom - 
15. února 2014
17:49

Podle posledních zjištění se zdá, že nacisté se snažili vyvinout také biologické zbraně, aby ovládli svět. V entomologickém ústavu, jenž nechal založit Himmler, totiž potají probíhal výzkum komárů, kteří jsou schopni přenášet malárii na člověka.

Biologické zbraně nejsou záležitostí posledních let. Výzkum odhalil, že už nacisté za druhé světové války zvažovali jejich použití, napsal deník Guardian.

V lednu 1942 nechal velitel jednotek SS Heinrich Himmler vytvořit entomologický institut v Dachau, jehož oficiálním posláním bylo najít nové prostředky proti onemocnění, která přenášejí vši a další hmyz. Němečtí vojáci byli totiž často sužováni tyfem a logicky tak panovaly obavy, aby se nemoc nerozšířila - obzvláště v koncentračním táboře v Neuengamme.

Nicméně v článku vědeckého časopisu Endeavour Klaus Reinhardt píše, že protokoly, jež mělo vedení ústavu k dispozici, jasně ukazují, že institut se zabýval také vývojem biologických zbraní.

V roce 1944 vědci totiž zkoumali různé typy komárů. Chtěli zjistit, zda vydrží naživu tak dlouho, aby mohli být přepraveni z laboratoře na místo, kde budou vypuštěni. Po skončení experimentu doporučil ředitel institutu k akci komáry rodu Anopheles, kteří jsou známí svou schopností přenášet malárii na člověka.

To vše prováděli nacisté tajně - roku 1925 totiž Německo podepsalo Ženevský protokol, v němž oficiálně vyloučilo použití biologických a chemických zbraní ve válce.

Výzkumy se nicméně ukázaly jako téměř bezvýznamné - ve srovnání s biologickým výzkumem spojeneckých sil byly nacistické pokusy "směšné", řekl Reinhardt pro Süddeutsche Zeitung.

zabibol ( 16. února 2014 09:15 )

Nacisti chtěli ovládnout svět stejně jako komunisti.

pgga ( 16. února 2014 01:51 )

Ohh..dalsi "anti USA".. 'Rudy z CR"..

eliska963852 ( 15. února 2014 23:19 )

V 48. nám ty komáry poslali.

itartas ( 15. února 2014 19:00 )

Jo, ještě zapomněli na jeden malý detail, na jejich komplice ze zámoří, kteří na tom pracují dodnes.

Zobrazit celou diskusi