Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální vrah taxikářky přišel k soudu v kraťasech: Odsedí si 19 let!

Autor: lvi, ČTK - 
5. února 2014
14:46

Za loňské ubodání taxikářky v Ústí nad Labem stráví dvacetiletý Tomáš Badi 19 let ve vězení. Pražský vrchní soud dnes zamítl jeho odvolání. Mladík se k činu přiznal, motiv loupežné vraždy však neobjasnil.

Původně tvrdil, že hodlal ukrást tržbu a auto, později uváděl, že se chtěl jen povozit v taxíku zadarmo.

"Trest je sice přísný, ale ne nepřiměřeně. Obžalovaný usmrtil matku a manželku, čímž zničil harmonicky fungující rodinu. Pohnutka, pro kterou ženu usmrtil, je navíc naprosto malicherná a nestojí za to, aby byl zmařen lidský život," uvedl předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička.

Prozradil ho mobil přítelkyně

Badi nasedl loni 28. července v noci do vozu taxislužby v centru Ústí a nechal se déle než hodinu vozit po městě. Když po něm řidička vozu chtěla zaplatit za jízdu, vytáhl nůž. Později uvedl, že ji chtěl jen zastrašit, nakonec však devětatřicetileté ženě zasadil 14 bodných ran. Poté z auta utekl, zapomněl v něm ale mobilní telefon své přítelkyně. Kriminalisté ho tak snadno vypátrali a dopadli jen několik hodin po činu.

Těžce zraněnou taxikářku našel mladík, který projížděl kolem. Žena později zemřela po operaci v nemocnici na šok z velké ztráty krve. Badi jí poranil srdce a játra.

Podle psychologů je odsouzený muž podprůměrně inteligentní, agresivní a výrazně nevyzrálý. Soud mu vedle trestu odnětí svobody uložil i povinnost odškodnit pozůstalé částkou dosahující výše téměř tří milionů korun.

Přišel v bermudách

Ačkoli Badi projevil na svým ohavným činem lítost, k dnešnímu soudu se dostavil v bermudách a teniskách. Soudce ho za nedbalé ustrojení napomenul s tím, že se optal, zda mu není zima? Badi odpověděl, že nic jiného na sebe ve vazbě neměl.

dietr ( 5. února 2014 15:18 )

má to vymakané, spočítal si, že ho pustí v létě, tak až vyjde z lochu bude vypadat nenápadně

Zobrazit celou diskusi