Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kmotr Rittig ukázal část vily: Tady jsem si s Nagyovou dal láhev vína!

Autor: simao - 
13. ledna 2014
11:31

Podnikatel Ivo Rittig ukázal část svého hnízdečka v Praze a zároveň vzkázal: Zvažuji úplný odchod z Česka! Pražský lobbista, jehož jméno se skloňuje i v kauze Nagyová, tvrdí, že po něm jdou státní zástupci. Neoprávněně. A přiznal, že u něj doma Jana Nagyová (dnes Nečasová) byla - na kávě a vínu.

Vila pražského lobbisty Rittiga se nachází v Praze na Vinohradech. Jde o poměrně rozsáhlý komplex - a Rittig nyní ukázal část z jeho interiérů. Neonovými světly osvícenou místnost s barem a pohovkou, kde přijímá návštěvy. A kam v minulosti podle ČT zavítalo i několik politiků. Na návštěvu prý před lety dorazila i Jana Nečasová - v minulosti Nagyová, hlavní postava loňské nedořešené obří kauzy. "Paní Nagyová tady skutečně jednou nebo dvakrát byla. Dali jsme si tady spolu kávu nebo láhev bílého vína," potvrdil ČT Rittig.

Garážmistr

V odposleších Nagyové a spol. přitom Rittig dostal přezdívku "garážmistr". "Jestli paní Nagyová říká heslo garážmistr, tak pro to může mít nějaký důvod," řekl podnikatel s úsměvem. Důvod pro jeho pojmenování je však nasnadě. "Přijímací místnost" totiž sousedí s velkou podzemní garáží, kde má Rittig řadu luxusních aut.

Celá kauza přitom muže, který si po revoluci začal vydělávat prodejem s luxusní módou a vybudoval si síť kontaktů, štve. Nesouhlasí s tím, že by zapleten do třetí větve kauzy Nagyová. První pojednávala o údajné korupci tří někdejších poslanců ODS, druhá o nezákonném sledování Radky Nečasové, bývalé manželky expremiéra. A třetí o kontaktech s kmotry a údajném ovlivňování státních zakázek.

Rittig zvažuje odchod z Česka

Kvůli tomu proběhla ostatně i policejní razie v pražských centrálách Romana Janouška a Ivo Rittiga. Jenže druhý jmenovaný to považuje za "pokus státních zástupců o politický převrat". A dokonce prý uvažuje, že z Česka zmizí! "My a moji obchodní partneři velmi zvažujeme, že zkrátka z této republiky odejdeme," uvedl ve vysílání ČT. Rittig by měl kam odjet. Své další luxusní hnízdečko má totiž v Monackém knížectví.

itartas ( 18. března 2014 12:30 )

abvydava...co je na tom divného prosím tě? Podívej se na celý show bussines...to se jednou ty s někým rozvedeš, podruhé to udělá protistrana a šup jsi 2x rozvedený! Krampol je snad po páté ženatý a vrásky si rozhodně nedělá!

itartas ( 18. března 2014 12:26 )

No a co, že si dali flašku vína...a co jako má být?!

abvydavatelstvi ( 13. ledna 2014 17:04 )

Me by víc zajímalo proč je kobyla třikrát rozvedená ...... co těm chlapům prováděla...!!!.... být třikrát rozvedený je divné....

abvydavatelstvi ( 13. ledna 2014 17:00 )

Kobyla už patří do starého železa a ne že je Žhava ..... se podívej na Nečase jak vypadá... jako troska.... ta už spíš jenom rozkazuje a buzeruje.... než sexuje.... Jinak když vidím ty mastné prasečí ksichty těch niktosu kteří diky různým zlodějnam a předrazenym státním zakázkám přišli k majetku. .... tak jsem rada že na světě je jedna spravedlnost a tou je Smrt ..... takovým nenazrancum a chamtivcum se velmi těžce umírá .... když vi že si do hrobu nic nevezmou ..... Tito mastni bravi financovali volby vyvolenym politikům kteří jim za to zarizovali předrazene státní zakázky a o zisk se dělili.... jinak se ke státním penězům nedá dostat.... státní zakázky jsou milionové i miliardové..... tak se vyplatí být politikem....

ruudazvostravy ( 13. ledna 2014 16:54 )

... = čů.ráka

Zobrazit celou diskusi