Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přelet nad kmotřím hnízdem! Komplic Nagyové Ivo Rittig má sídlo jako král

Autor: fab - 
18. června 2013
05:00

Don Corleone by rozkousal závistí doutník: Zatímco on obýval jeden nízký dům, pražský kmotr Ivo Rittig (50) má k dispozici patrové domy dva a propojené.

Tuto skutečnost lze prakticky zjistit jen z ptačí perspektivy. Pohledům z ulice i od sousedů na parcely spojené schodištěm brání vysoký plot. Pravda, žádná z luxusních, pečlivě udržovaných vil v Benešovské ulici na pomezí Vinohrad a Vršovic není napsaná na Ivoše, jak se Rittigovi přezdívalo v odposleších, ale na s ním spřízněné firmy. V nich však figurují stejní lidé.

Kmotr se tu vyskytuje, jen pokud potřebuje v Praze něco osobně zařídit. Jinak se zdržuje v Monaku. Má tamní občanství a k dispozici tryskáč Nextant 400 XT za 100 milionů korun, kdyby »doma« něco hořelo.

Právě v jeho pražském domově hledali i rakouští policejní specialisté ukryté miliony. Muži v neprůstřelných vestách odtud také vynesli několik krabic… Dveře domu se sloupy po nich zůstaly zapečetěné a Rittig zůstal v Monaku. S privátním letadlem ovšem může být kdekoliv.

Podle střízlivých odhadů má kmotří hnízdo vzhledem k atraktivitě pozemků a vybavenosti hodnotu kolem půl miliardy korun. Slušné na bývalého prodejce chlebíčků!

Ty vole…

Rittig byl zřejmě dlouhodobě odposloucháván policií. Štěnice byly umístěné jak v jeho pražských úřadovnách v domě u pražského Obecního domu, tak v hotelu Ventana v centru. Ve zdejším apartmá se scházel s politiky. Kmotr měl však výborné kontakty, a tak začal něco tušit. Podle MfDnes jeho specialisté našli prostorové odposlechy. Poslední záznam z jedné z jeho kanceláří, než Rittigovi chlapci vytrhli štěnici, vystihuje šok do té doby nedotknutelných: „Ty vole, je to tady, voni to sem fakt namontovali.“

Kdo je Ivo Rittig

  • Jeho kariéra začala u prodeje lahůdek v socialistickém podniku Restaurace a jídelny.
  • Pohyboval se v prostředí nočních klubů na Václavském náměstí a byl odsouzen za hospodářskou trestnou činnost.
  • Na začátku 90. let začal podnikat s luxusní zahraniční módou v Pařížské ulici.
  • Začalo se o něm psát v roce 2000 v souvislosti s nestandardními úvěry od skupiny Komerční banky, v níž dříve pracoval díky zkušenostem z předlistopadové zahraniční rozvědky.
  • Stal se občanem monackého knížectví, což ho také takřka zbavuje povinnosti platit daně.
  • Vybudoval si velmi silnou pozici v ODS a je znám vazbami na ministra zemědělství Bendla.
  • Proslulá je jeho fotografie se svazkem pětitisícových bankovek na sjezdu ODS, která dala vzniknout označení »kmotr«.
  • Rittigova moc byla v poslední době silnější než Janouškova právě díky kontaktům na premiérovu šéfku kabinetu Janu Nagyovou.
  • Neposlušným úředníkům prý vyhrožoval: „Tohle bude muset řešit dáma u Nečase…“
  • Do sféry jeho vlivu patřily zakázky Lesů České republiky, Českých drah, Ředitelství silnic a dálnic nebo ČEZ.

 

tenzmrtodvedle ( 13. ledna 2014 12:01 )

Je mi zvas vsech tady opravdu na zvraceni. Prestante uz zavidet a zkuste si taky neco vydelat. Jo,jo,kdyby zustal prodavacem chlebicku,tak by byl pro kazdeho dobrej chlap,on si ale zije jako buh,tak mu vsichni zavidi a je z neho zmr* a kriminalnik. Nikdo mu nic nedal do thele pozice se propracoval sam,jestli vas to vsechny tak se*e,ze je bohatej a vy ne,tak s tim taky zacnete neco delat. Rittig dokazuje,ze muzete byt z jakekkoliv vrstvy a porad mate sanci se prosadit a byt kralem. HOWG

ajtakrajta56 ( 24. června 2013 22:57 )

Jo,Restaurace a jídelny...,to se to podnikalo!Je vidět, k čemu se až prožral!!! Hlavně nééé poctivou a čistou prací,špína!!! Zavřít a majetek zabavit!

siki1948 ( 19. června 2013 11:58 )

Máš v podstatě pravdu, ale zopakuj si českou gramatiku. Správně je: "Ritig? Zabij te to vypasený prase, svini plnou ho.ven.

siki1948 ( 19. června 2013 11:55 )

Pěkně shrnuto, včetně ZEDa....

siki1948 ( 19. června 2013 11:52 )

Podle jeho fotek má cukrovku, vysoký tlak i cholesterol. To je fakt štěstí! Ať si ho v Monaku užijou, na jeho prachy stejně nedostanou. Nemovitosti jsou určitě dobře jištěné proti exekuci. Ach jo!

Zobrazit celou diskusi