Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Víme, proč ho svlékli! Svědek lynče polského zloděje promluvil…

Na Kutnohorsku vzali problémy s kapsáři do vlastních rukou.
Na Kutnohorsku vzali problémy s kapsáři do vlastních rukou.  (Autor: Moto Veteran Czechoslovakia/Deník)
Autor: lvi - 
18. prosince 2013
05:00

Polský zloděj, který byl v sobotu chycen účastníky motoburzy v Chotusicích u Čáslavi, je na svobodě! A to i navzdory „svéráznému“ dopadení účastníky burzy, kteří kriminálníka chytili takříkajíc při činu.

Účastníci burzy si poprvé Poláka všimli hned na začátku akce, kdy ho poznal jeden z návštěvníků.

„Říkal mi kamarád, že ho na burzách několikrát potkal. Tak na něj začal křičet, ať táhne, že ví, co je zač. On utekl, ale později se vrátil převlečený do jiného oblečení. Asi, aby ho kamarád nepoznal,“ uvedl pro Blesk.cz svědek incidentu, který si nepřál být jmenován, ale redakce jeho totožnost zná.

Poté se vše seběhlo v rychlém sledu. „Najednou začal někdo křičet. Tak jsme se tím směrem s přáteli seběhli. Viděli jsme utíkat skupinku lidí, ale jeden byl kolegy chycen. Asi dva lidé ho totiž viděli, jak pomocí žiletky, respektive rozpárání kapsy nějakému pánovi vytáhl peněženku. Z hloučku lidí už neměl úniku, tak začal křičet. Pak dostal nakládačku,“ zmínil zdroj Blesku.cz.

Do naha!

Přítomní ho po krátkém výchovném lynči rovněž vysvlékli. „Vysvlékli ho takříkajíc pro jistotu. Chtěli se ujistit, zda nemá ukradené peníze někde ukryté, ale ukázalo se, že tyhle polské gangy pracují sofistikovaněji. Jeden ukradne peněženku a hned ji předá druhému, ten zase třetímu…,“ popsal redakci systém polských kapsářů účastník burzy.

„Nic u sebe neměl, někteří se dožadovali, ať zavolá svým kumpánům. To aby vrátili tu peněženku. Slíbili mu, že ho pak nechají jít. Jenže pak se objevili policisté a dotyčného zadrželi,“ dodal zdroj.

Podle něj se ten den v Chotusicích dohromady ukradlo asi 60 tisíc korun.

Incident momentálně řeší policie v Čáslavi ve spolupráci s cizineckou policií. Polský zloděj je totiž v Evropské unii známou firmou. "Hledáme svědky, kteří celý incident viděli. Pokud k němu mají informace, ať kontaktují policii," uvedla pro TV Nova ředitelka Policie České republiky v Kutné Hoře Blanka Matějů.

Zloděj zatím nebyl kvůli krádeži obviněn. Chybí totiž přímé důkazy. Otázkou také zůstává, zda nebudou mít problémy rovněž ti, kteří vzali spravedlnost do vlastních rukou. Vše je zatím v šetření policie, nicméně ta zatím v souvislosti s lynčem Poláka nikoho neobvinila.

BYLI JSTE SVĚDKY TOHO, JAK NA TRHU V CHOTUSICÍCH ZATOČILI S KAPSÁŘEM? OZVĚTE SE NÁM DO REDAKCE NA TELEFON 724 014 586 NEBO MAILEM NA TIP@BLESK.CZ

henryj ( 23. prosince 2013 15:14 )

Souhlas se všemi,kdo míní radikální řešení.Přes policii se nikdy nic moc nevyřešilo.Ihned a na místě ztrestat!!!!Jen tak dál,snad si sami pomůžeme,státní moc je jen pro někoho.

abvydavatelstvi ( 18. prosince 2013 16:08 )

No to se mi právě stalo ..... ti hajzli ale hned vystoupili... ja jsem zůstala bez jízdenky a peněz i dokladů... a odvadela me železniční policie jako zločince... za tu potupu bych ty grazly nahazela pod vlak...

jana999 ( 18. prosince 2013 16:01 )

na hlavasu se na tebe natlačí při nastupování do vlaku a okradou tě. Přitom by stačilo, kdyby policajti skontrolovali tu bandu, když z vlaku vyjde, jak se vlak rozjíždí a pak je ještě vyfotit a pověsit po nádražích a byl by pokoj.

jana999 ( 18. prosince 2013 15:58 )

tady si to jeden majitel sámošky dovolil a musel zaplatit pokutu za ochranu osobních údajů. Na nádraží by takový fotky taky nebyly špatný, člověk by si na ty jedince dal bacha a myslím, že by se tam ani neukazovali, tenhle systém jen chrání gangy, který vás okrádají

jana999 ( 18. prosince 2013 15:55 )

no nezapoměň, že to byli motorkáři, to je gang sám o sobě, s těmi se do křížku pustí jen polský vůl.

Zobrazit celou diskusi