Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Nový fígl kapsářů, kradou už i v bankách

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Pavel Ryšlink - 
11. října 2011
12:59

Kapsáři přišli s novým fíglem. Už ani v bance si lidé nemohou být jisti, že nepřijdou o peněženku. Zloději okrádají lidi čekající v bankách na vyřízení svých záležitostí. První případ zaznamenali policisté v Přerově. Podívejte se jaký používají trik.

Pětašedesátiletý muž přišel vyřídit své finanční záležitosti do jedné z přerovských bank. U vchodu si vzal z automatu lístek a čekal, až na něj přijde řada a bude vyzván, aby přistoupil k některé z přepážek.

Ochota neznámé ho potěšila

V bance bylo tou dobou poměrně hodně lidí a vše nasvědčovalo tomu, že muž bude muset nějakou dobu čekat. Potěšila ho proto ochota neznámé černovlasé ženy, která se ho zeptala, jestli by nechtěl být rychleji na řadě. „Nabídla mu svůj lístek s nižším číslem, aby se dostal dřív na řadu a nemusel čekat ve frontě,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Přišel naštěstí „jen“ o doklady

Chlapík ochotně souhlasil. Vůbec si přitom nevšiml, že mu během rozhovoru a vyměňování pořadových lístečků protřelá kapsářka ukradla občanský průkaz a bankovní kartu. Když si to uvědomil, žena už v bance nebyla. Chlapík měl velké štěstí, že u sebe neměl žádný větší finanční obnos. Takto mu žena způsobila škodu jen dvě stě korun.

Policie varuje, nepouštějte si cizí lidi k tělu!

Podle policistů jde o nový fígl kapsářů, kdy s neuvěřitelnou drzostí předpokládají, že ve střežených bankovních ústavech lidé nečekají, že by je mohl někdo takto okrást. „Upozorňujeme proto občany, že je potřeba být stále ve střehu a hlavně nepřipouštět žádný těsný kontakt s cizími lidmi a nenosit věci ve volně přístupných kapsách,“ konstatovala policejní mluvčí Zajícová.

vyzrany ( 11. října 2011 18:19 )

proč je tam na fotce jen kus auta??v bankách je snad kamerový systé,tak by neměl být problém pachatelku ukázat..nebo,že by bylo zakázáno některé zločince ukazovat??

gogo ( 11. října 2011 18:00 )

V bankách kradou už i kapsáři ? Doposud to byli jen bankéři ...

papusha ( 11. října 2011 14:29 )

No jasně že mají psát o koho jde, jaké byl člověk národnosti, na tom není vůbec nic špatného...

siroky11 ( 11. října 2011 14:24 )

NEZNÁMÁ ČERNOVLASÁ ŽENA... , proč nenazýváte skutečnosti pravým jménem? Jistě se jednalo o Cikánku, že?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání