Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pražský policista koncertoval přímo na ulici: Pomáhat a hrát!

Pražský strážník zahrál kolemjdoucím přímo na ulici
Pražský strážník zahrál kolemjdoucím přímo na ulici  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš, rvs - 
11. prosince 2013
12:22

Zajišťují pořádek, honí zloděje, ale taky dokážou pobavit sebe i okolí a udělat svému městu skvělou reklamu. Jeden z pražských dopraváků totiž usedl v centru Prahy přímo na ulici za piáno a jeho improvizovaný koncert se rázem stal hitem internetu!

Piána v pražských ulicích jsou pro turisty hotová atrakce. Zahrát si na ně může každý, od klavírního virtuóza po malé dítě. Za klaviaturu jednoho takového nástroje, který byl nainstalován před Filosofickou fakultou na Palachově náměstí, ale zasedl opravdu překvapivý hráč.

V uniformě tam svůj koncert spustil jeden z pražských dopravních policistů. A rozhodně se neměl za co stydět! Fascinovaní turisté si ho okamžitě začali natáčet a video pak umístili na youtube, kde pak v komentářích sklidil další ovace. Praze tak rozhodně žádnou ostudu neudělal.

„V řadách pražské policie je řada talentovaných lidí, a to nejen hudebně, ala například i v oblasti sportu. Jak jsme zjistili, policista právě přecházel z jednoho stanoviště na druhé,“ okomentoval úsměvnou událost pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Piána na ulici

Klavíry do ulic, metra nebo na nádraží rozmístil kavárník Ondřej Kobza, který chtěl do života obyvatel Prahy a jejích návštěvníků přinést zážitek něčeho nevšedního a oživit tak veřejný prostor. Není divu, že se jeho projekt setkal s obrovským úspěchem a navíc udělal české metropoli pořádnou reklamu.

Poznáváte policistu, který zahrál kolemjdoucím na piáno? Pokud ano, kontaktujte nás na tip@blesk.cz nebo na tel. 724 014 586.

Video Policista zpříjemnil den kolemjdoucím - Video od čtenáře
Video se připravuje ...

panbaron ( 16. prosince 2013 23:11 )

neni to jedno de.ment jako de.ment u policie ani nikdo jinej nedela

panbaron ( 16. prosince 2013 23:10 )

de.bil

panbaron ( 16. prosince 2013 23:09 )

protoze je stejnej cu.rak jako ten co hraje

panbaron ( 16. prosince 2013 23:08 )

TO JE ZAJIMAVY JAK SE TU VSICHNI ROZPLIVAJ...A UZ NEKDO Z VAS CEKAL 4HODKY NA DOPRAVKU?ASI TEZKO TO BY JSZE MU TO PIANO MMUSELI TRCIT DO PR.DELE

oliiiii3 ( 13. prosince 2013 20:17 )

Sikovny policista moc pekne hral. Ja bych mu taky pridala co by ne.

Zobrazit celou diskusi