Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chaos v JAR: Krejčíře chtěli zabít zbraní ukrytou v kameře!

Autor: oj, poe - 
25. listopadu 2013
15:52

Drama jako z akčního filmu je u konce. Alespoň prozatím. Český uprchlík Radovan Krejčíř, který je v Jihoafrické republice obviněný z vydírání a příprav vraždy, už leží na soukromé klinice na tajném místě a líže si rány. Policisté ho při výslechu údajně mučili. Podle advokátů dostával elektrické šoky, bili ho a dusili. Rozhodnutí, zda Krejčíře soud pustí na kauci, padne příští týden.

Krejčířův právník uvedl, že soud je nyní odročen na 2. prosince. "Státní zastupitelství navrhovalo, aby (další) jednání bylo uzavřené, my jsme protestovali a soud rozhodl, že tisk i veřejnost budou moci být přítomny na dalším stání," dodal.

Soud s českým uprchlíkem Radovanem Krejčířem přímo v Jihoafrické republice sledovali i reportéři Blesk.cz. "Jsou tu hrozné zmatky. Přišly minimálně dvě desítky novinářů. Nejdříve nás všechny nahnali do čtvrtého patra do malé místnosti bez klimatizace. Přišla tam pouze mluvčí, která oznámila, že soudce tu ještě není a musíme vydržet. Po půlhodině přišla, že musíme jinam a hnali nás zase dolů do prvního patra," popsala reportérka Blesk.cz.

Video Krejčíř u soudu - Eva Pospíšilová,Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Před Krejčířovým příjezdem prohledávali soudní síň policisté se speciálně vycvičenými psy a na místě hlídkovaly bezpečnostní jednotky ozbrojené automatickými zbraněmi. "Údajně se báli, že by tam mohla být bomba a měli informace, že se na soud pokusí dostat člověk se zbraní zabudovanou v kameře a Krejčíře zabije," informovala reportérka Blesku z JAR.  Podle Krejčířova advokáta však šlo o nesmyslné opatření, ukázku síly a snaha vyvolat paniku, aby se zabránilo jednání o kauci.

Soud nakonec nařídil, že čtyřpatrovou budovu s desítkami jednacích sálů musí veřejnost opustit. "Přišel soudce a všechny vyhodil. Nejdřív novináře, pak i příbuzné," dodala reportérka.

Video Amosféra u soudu v JAR s Krejčířem - Eva Pospíšilová,Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

Argumentům Krejčířových právníků nakonec jihoafrický soudce uvěřil. V rukou měli lékařské posudky o špatném zdravotním stavu svého klienta. Podle nich má Krejčíř problémy s ledvinami a hrozí mu jejich selhání. Český podnikatel, který je v JAR podezřelý z únosu a z pokusu o vraždu, tak na další soudní stání nebude čekat ve vazební cele, ale v utajené soukromé klinice.

Na soud minutu po minutě se můžete podívat ZDE>>

bravotango ( 25. listopadu 2013 19:45 )

co čekáš od ubožáka?

maxipesfik ( 25. listopadu 2013 19:42 )

 Měli ho umlátit ***a.

hennessy7 ( 25. listopadu 2013 19:13 )

Jděte se bodnout, zase není diskuze u Kotleby. Pokud se to Blesku nehodí, prostě diskuzi nenabídnou nebo ji zruší jako u pětimámy. Trapný Blesk. Stejně si každý bude o cikánech myslet svoje i bez chybějící diskuze.

gabcakovamatinka ( 25. listopadu 2013 19:08 )

Tolik povyku kvuli té spuchlině! Do lochu s ním, JARáci se s ním crcaj...jsem zvědavá jestli propluje nebo se už nastolí pořádek. Xindl spojen s mafií, vraždami a vono mu nic nejde prokázat!

marie60 ( 25. listopadu 2013 17:04 )

Zobrazit celou diskusi