Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krejčířův zkorumpovaný fízl: Jezdil ve ferrari, miloval luxus

Autor: oj, ČTK - 
27. listopadu 2013
13:56

Ferrari, maserati, mercedes… Elitní policista, který donášel Radovanu Krejčířovi, si žil na vysoké noze. Po Johannesburgu se proháněl v luxusních autech a vlastnil několik nemovitostí.Ročně si přitom nevydělal víc než 320 tisíc korun.

Podle jihoafrického deníku The Star byl jedním ze dvou zadržených příslušníků elitní policejní jednotky Hawks (Jestřábi) šestačtyřicetiletý muž. Policistu z jednotky pro boj proti organizovanému zločinu, kterému se přezdívá Saddám právě pro jeho špatnou pověst, sledoval i soukromý vyšetřovatel Paul O'Sullivan. „Je to vážně parchant. Na výplatní listině police byl tři až čtyři roky, pracoval ale pro gangstery. Zatčen měl být už dávno,“ řekl deníku soukromý detektiv.

"Saddáma" a jeho kolegu zatkla jihoafrická policie v souvislosti se stejným případem, kvůli kterému už v pátek zadržela Krejčíře. Toho podezřívá z pokusu o vraždu a z únosu, jichž se měl dopustit letos v červnu. Mluvčí zvláštní jednotky uvedl, že podezření proti oběma detektivům se týkají pouze případu únosu, podle mluvčího jihoafrické policie jsou ale vyšetřováni i kvůli možnému zapletení to pokusu o vraždu.

Jihoafrický list Times Live a další deníky tvrdí, že oba muži dodávali Krejčířovi informace o policejním vyšetřování jeho aktivit. Policejní mluvčí Solomon Makgale však popřel, že by kvůli tomu byli zatčeni.

Kromě této dvojice skončil v úterý v policejní cele i další muž spojovaný s Krejčířem. Jednašedesátiletý Němec Willi Breuer je podle serveru Gobal Times podezřelý z podílu na bombovém útoku na Krejčířův podnik v Johannesburgu, při němž tento měsíc zahynuli dva lidé a pět bylo zraněno. Mezi mrtvými byl i další český uprchlík Jan Charvát.

JAR vyhostí Krejčíře do Česka

Global Times uvedli, že už v pondělí jihoafrický ministr policie Nathi Mthethwa bez bližších podrobností prohlásil, že do Česka bude vyhoštěn i Krejčíř poté, co byl shledán odpovědným za zločiny jako únos, těžké ublížení na zdraví a pokus o vraždu.

Video Takto to vypadá před směnárnou Radovana Krejčíře - Blesk - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...


qqqq ( 28. listopadu 2013 12:28 )

Jen naiva si může myslet že v naší rozkradené zemičce to bylo jiné . Používal stejnou technologii i tady ( pak odešel do JAR , neutekl )

civavalinda ( 27. listopadu 2013 17:02 )

Pochybuji,že Krejčíř využíval tyhle benga,za info se tolik neplatí nikde-naopak oni "využívali" jeho a i ty další "Goodfellas"..Myslím,že ty vraždy a bombový útok mají na svědomí oni-svědci viděli po vraždě Issy z místa rychle odjíždějící policejní Ford s majáky,také pro ně nebyl problém dostat se do hlídaného komplexu Veska Laganina a nakonec věděli,že bude zatýkání tak chtěli bombou smáznout svědky-Krejčíře&spol. Není za vším Radovan, v JAR je plno i schopnějších.. hlavně i místních,nejen zahraničních skupin! Beeka byl tajnej z vlády infiltroval podsvětí ale trošku se mu to zalíbilo Sullivan je ovšem magor největší-ten měl dostat kouli, protože ten štve všechny proti všem! A všichni mu ty jeho nesmysly chroupou.. a tisk je mocná zbraň!

annakarenina ( 27. listopadu 2013 16:11 )

Coze ten pan ma takoveho prostoru ve vsech mediich?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání