Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vězněná Pussy Riot zmizela při přesunu: Rodina o ní nic neví

Autor: geo - 
2. listopadu 2013
18:57

Uvězněnou členku punkové skupiny Pussy Riot Naděždu Tolokonnikovou (23) převezla vězeňská služby na neznámé místo. V předchozí věznici držela protestní hladovku a po přestěhování o ní nemá manžel ani rodina už deset dní žádné zprávy. Netuší ani, v které věznici se nachází.

Rodina má o Naděždě poslední zprávy z 21. října, kdy měla být vlakem převezena z Mordovie do jiné věznice, slehla se po ní ale zem. „Nevíme, zda je naživu, nemáme zprávy o jejím zdraví, jestli nebyla bitá“ obává se o svou dceru Andrej Tolokonnikov.

Zmizela na Sibiři

Naděžda Tolokonniková si odpykávala v trestanecké kolonii v Mordovii dvouletý trest za punkovou modlitbu v pravoslavném chrámu. Vězněná punkerka si stěžovala na tvrdé zacházení, napsala stížnost na otrockou práci a držela několik hladovek. Manžel Tolokonnikové Petr Verzilov se domnívá, že šlo o politický tah nařízený seshora. „To je jediná možnost, jak ji mohou potrestat – odříznout ji od světa“ řekl médiím.

Lhůta 10 dní

Vězeňská služba tvrdí, že místo pobytu Tolokonnikové oznámí jejím příbuzným v zákonné lhůtě 10 dnů od přestěhování do nové věznice. A že je Tolokonniková stále na cestě. Spolucestující měli údajně spatřit Tolokonnikovou přestupovat ve stovky kilometrů vzdáleném Čeljabinsku 24. října. To je jediná stopa, kterou rodina má.

Dvouletý trest vyprší dvěma vězněným členkám Pussy Riot Naděždě Tolokonnikové a Marii Aljochinové vyprší v březnu příštího roku.


 

 

zabibol ( 3. listopadu 2013 08:01 )

V komunistickém Rusku(SSSR) lidé mizeli beze stopy po statisících. Zdá se, že nynější tygrobyjec-archeolog-letec-judista-ornitolog hodlá tuto tradici obnovit.

hofihofi ( 3. listopadu 2013 00:18 )

Tohle mela provest nekde u muslimu a uz by nemel kdo psat stiznosti a to by nebyly jen dva roky.

anka ( 2. listopadu 2013 23:20 )

holcin je mi nesmirne lito, maji tu smulu, ze ziji v Rusku...

Uživatel_133323 ( 2. listopadu 2013 21:11 )

Možná proto, že to není taková ubohá, trapná nula, jako jseš ty

asiblazen ( 2. listopadu 2013 19:35 )

tak to by mohl nečas za dick riot taky zmizet na sibiř? to bych se teprv potom divila

Zobrazit celou diskusi