Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální video: Rus si přibil na Rudém náměstí šourek k zemi!

Rus se rozhodl upozornit na policejní stát tím, že si přibil na Rudém náměstí k zemi vlastní šourek
Rus se rozhodl upozornit na policejní stát tím, že si přibil na Rudém náměstí k zemi vlastní šourek  (Autor: reprofoto youtube.com)
Autor: shp - 
11. listopadu 2013
12:06

Rusko je podle politologů, nezávislých organizací i umělců zemí, kde svoboda slova neexistuje a jakýkoliv projev proti vládě Vladimira Putina je potrestán policejní brutalitou. Umělec Pjotr Pavlenskij (29) se rozhodl vyjádřit svůj odpor k této situaci brutálním způsobem. Na Rudém náměstí si k zemi přibil šourek.

Pavlenskij dorazil na moskevském Rudé náměstí, kde se svlékl, a za cenu vlastní neuvěřitelné bolesti poukázal na tragickou politickou situaci ve své domovině. A to záměrně před zraky policistů i kolemjdoucích Rusů.

Bolestivý akt

Pavlenskij si velkým hřebíkem přibil šourek k zemi. Brutálním činem dosáhl svého, upoutal na sebe velkou pozornost. A jeho aktu píší noviny po celém světě.

Policie ho zadržela

Netrvalo však dlouho a Rus byl zatčen policií, odvezen do nemocnice, kde byl ošetřen, a poté putoval na policejní stanici. Naštěstí hřebíkem záměrně minul varlata, takže se nepřipravil o možnost mít děti.

Zašil si i ústa

Není to poprvé, co se Pavlenskij rozhodl k takovémuto brutálnímu činu. V roce 2011 si na protest proti zatčení členek skupiny Pussy Riot zašil vlastní ústa.

zabibol ( 11. listopadu 2013 17:45 )

Rusáci a demokracie??????Jedině mlácení, střílení, zabíjení a tanky jako u nás v r.1968. Statečný hoch.

janikbaco ( 11. listopadu 2013 16:31 )

Prdlačku, přibil, ta žížala se mu zasekla ve spářé.

laco ( 11. listopadu 2013 15:53 )

....A možno sa pri tom aj odbavil......

galius ( 11. listopadu 2013 15:49 )

Tak at se odstehuje do Ameriky.Tam mu ukazi co je demokracie.Nevim co porad maji proti Rusum.

horstfuxteleshop ( 11. listopadu 2013 15:43 )

a kdyby se netrefili do varlat, tak by jim komunisti mohli okovanou botou rozšlápnout kulky, načež by tomu zbytku moh Zeman nakopat do vajec jako to udělal Péťovi když ho vyhnal z vlády

Zobrazit celou diskusi