Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Otec dluží 115 tisíc na alimentech! Podobných případů je na Břeclavsku přes stovku

Jenom na Břeclavku neposílá výživné svým dětem 153 provinilců
Jenom na Břeclavku neposílá výživné svým dětem 153 provinilců  (Autor: p)
Autor: op - 
28. října 2013
11:09

Především otcové kašlou na Břeclavsku na své děti a neposílají jim alimenty. Rekordmanem mezi stovkou stíhaných otců je muž, který dluží své partnerce přes sto tisíc. Ale výživné zapomínají platit ve zmíněném regionu i matky.

Policisté z Břeclavska letos řešili už 153 trestních oznámení kvůli neplacení alimentů. „U více než 110 případů padlo obvinění ze zanedbání povinné výživy,“ upřesnila policistka Kamila Haraštová.

Hříšníci, kteří si své vyživovací povinnosti neplní déle než čtyři měsíce, můžou podle ní strávit ve vězení až dva roky vězení. Kdo se však zmíněného přečinu dopouští úmyslně, musí počítat s ještě tvrdším trestem.

„Tyto případy se většinou řeší ve zkráceném řízení. Jakmile je podezřelý trestně stíhán, předloží se spis žalobcům, kteří navrhují jeho potrestání,“ vysvětlila postup Haraštová. Pro některé z neplatičů je hrozbou už jen trestní oznámení. To však nezabralo třeba na muže, který matce svých dětí dluží podle policie 115 tisíc korun!

„Bohužel ani ženy nebývají někdy nejvzornější. Stává se, že i maminky se zapomenou podílet na výživě svých dětí a přestanou na ně přispívat. Takových případů jsme letos v okrese řešili jedenáct,“ doplnila statistiku břeclavská policejní mluvčí.

jarypadlo ( 29. října 2013 09:12 )

Ale já měl kdysi na výživném přeplatek asi na rok a dostal jsem exekuce na výživné.Matka ku.r.wa chtěa trochu víc peněz ukrást jen pro svůj prospěch.A mám na to i soudní důkazy.Takže matky-přestaňte lhát a chtít žít na cizí účet.Pánové-nebuďte jak negramotní rozsévači a pečlivě vybírejte kam s ním!

sharp ( 28. října 2013 11:45 )

Tato zpráva mne vůbec neudivuje. Na Břeclavsku se morálka nenosí. Otcové vyznávají chlast a ku*vy, kterých je tam nepočítaně. Na děti se pak zapomíná. Jinde se otcové o děti bijí, mají zájem o ně. Na Břeclavsku je pro otce nesmysl platit alimenty. Proč ? Peníze potřebují pro své zájmy. Matka ať se stará sama.

zdrclamrdka ( 28. října 2013 11:32 )

na břeclavsku je samá kvalitní m.r.d.k.a...no a alíky? ty ať platí stát, peněz má jako sr.a.ček, ČEZ vydělává, Škodovka a další fabriky taky, nemusej mít ze všeho miliardy jenom nenažranci typu žaludy z čd nebo romáka z čezu, nebo ritika z dopravních podniků praha, chceme děti? chceme, tak se musí platit, jinak to tady bude za chvíli samej umouněnec z východu

Zobrazit celou diskusi