Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vypečení tatínkové v Rusku: Na alimentech dluží 56 miliard Kč

Rusové dluží na alimentech přes 56 miliard Kč
Rusové dluží na alimentech přes 56 miliard Kč  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp, ČTK - 
28. listopadu 2013
07:59

Aby si zadělali na děcko, to ano, ale aby na něj platili, když se narodí, to už ne. Vypečení tatínkové v Rusku dluží svým dětem a jejich matkám asi 56 miliard Kč na alimentech.

Částku vyčíslila místopředsedkyně ruské vlády Olga Goloděcova. Vláda na neplatiče podle vicepremiérky chystá balík zákonů, které dlužníkům zakážou například nákup nemovitostí a jiných drahých věcí, dokud výživné nezaplatí.

„Jsou to peníze, které nedostávají děti jen proto, že rodiče, kteří se rozvedli, neplní své povinnosti. Těžko se dá najít civilizovanou zemi, která připouští něco takového páchat na vlastních dětech,“ prohlásila Goloděcova podle agentury ITAR-TASS a současný stav označila za ostudu.

Vicepremiérka také vybídla k mobilizaci společnosti, aby se netolerance k neplatičům stala morálním zákonem. A nejdříve ze všech se obrátila na svaz podnikatelů a průmyslníků, protože právě na úrovni podniků prý nejčastěji dochází k pokusům o utajování dlužníkových příjmů.

Úmyslné vyhýbání se placení alimentů je v Rusku trestným činem.

sores ( 28. listopadu 2013 12:42 )

rumovapalice: lepší název jsi si nemohl zvolit! Jsi horší než rumovapalice!Snad při tom jsou vždy oba, nebo si ženská dělá dítě sama? Když chlap nechce dítě a pak se o něj starat, tak proč nesouloží s ochranou??? Včera v televizi bylo řečeno, že dědek Klaus dal všem neplatičům v base amnestii a oni opět neplatí! Nahnat je nazpátek do basy a dát jim těžkou práci v lomu aby každý mohl platit na to co si udělal a ne aby vše odskákala žena. Klausák byl ten nej.hnusnější prezident, horší než za komunistů, aby už z.dechnul za to co napáchal a on dál hrabe prachy.

zabibol ( 28. listopadu 2013 11:03 )

Rusáci nemakačenkové a imperialisti. Komunistický vzor. Dobře, že jsou okupanti pryč.

alna ( 28. listopadu 2013 08:15 )

chudaku

rumovapalice ( 28. listopadu 2013 08:10 )

když fena nenastaví, pes neskočí, ať si ty kur.v.iska živěj parchanty samy když je chtěly

Zobrazit celou diskusi