Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hledáme typickou Češku: Takhle vypadá podle vědců! Jste to vy? Pošlete fotku a vyhrajte!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ljš - 
4. října 2013
13:46

Má oválný obličej, velké hnědé oči, vlasy stejné barvy, souměrné rty a bezchybnou pleť. Takhle podle výzkumu vědců z univerzity v Glasgow vypadá průměrná Češka. Vypadáte tak? Pošlete nám vaši fotku!

Vezmete stovky fotografií žen příslušných národností a díky počítači na vás během chvilky vykoukne "slečna průměrňáková". Pokud se vám zdá, že typická Češka je celkem kočka, mají pro to vědci jednoduché vysvětlení. "Čím víc fotografií zprůměrujete, tím je výsledná tvář symetričtější, a tím se pak zdá krásnější," tvrdí.

Přestože se antropologové zabývali pouze průměrnými obličeji, o typické Češce toho víme mnohem víc. Podle průzkumů je vysoká kolem 167 cm, vydělává v průměru 22 388 korun a dožívá se 80 let. Za svůj život přivede na svět nejčastěji jedno nebo dvě děti, o panenství přichází v šestnácti a vdává se těsně před třicítkou.

VÝZVA DENÍKŮ BLESK A AHA!: Hledáme typickou Češku! Vypadáte jako žena na obrázku? Pošlete nám svou fotografii s telefonním kontaktem na tip@blesk.cz. Redakce vybere nejpodobnější adeptky a porota následně zvolí vítězku, která získá odměnu 10.000 korun!

stařec ( 4. října 2013 16:56 )

To je cikorka,néééé?????

naidka ( 4. října 2013 16:32 )

Nevím, jak v Čechách, ale většina Moravanek má modré nebo šedé oči, hnědé ne.

namoroman ( 4. října 2013 16:21 )

Nebo integrované

namoroman ( 4. října 2013 16:20 )

Podle mě ta podobizna na Češku sedí Řekl bych, že i ty ostatní celkem odpovídají

allegra17 ( 4. října 2013 16:02 )

no,to je teda pod mou rozliśovací schopnost. mě teda ty evropanky přijdou skoro stejné, hodně podobně vypadají i asiatky a samo ćernośky, ale rozpoznat, kdo je anglićanka a kdo ćeśka nebo turkyně, to teda nedám. možná to líp rozliśí chlap....

Zobrazit celou diskusi