Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pancová o svobodě: Šok z ucpaných ulic i vaření otci! Kott má také nemocnou maminku, dodává

Zatímco Kateřina Pancová je na svobodě, Petr Kott nadále sedí ve vazbě
Zatímco Kateřina Pancová je na svobodě, Petr Kott nadále sedí ve vazbě  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný)
Autor: simao - 
3. října 2013
08:49

Kateřina Pancová je z vazby venku, k procesu s Rathem dochází nyní bez želízek na rukou a vězeňské eskorty. Jaký pro ní byl návrat na svobodu? Prý rozporuplný. Je ráda, že může uvařit svému nemocnému otci, zároveň se potýká s věcmi, které ve vězení nezažívala. A postrádá svého partnera Petra Kotta.

"Je to velice těžké popsat. Asi jako po velké zkoušce, kdy si myslíte, že po ní přijde pocit euforie, a ten nepřijde," řekla Kateřina Pancová TV Barrandov, jaké má po propuštění na svobodu pocity. "Za těch 17 měsíců si musíte šetřit každou činnost, která vám ukousne trochu času. Pak najednou přijdete zpět do normálního života, kde musíte fungovat. Najednou musíte uklidit dům, uvařit otci, podívat se do stáje...," říká Pancová, jejíž láskou je nejen vazebně stíhaný exposlanec Petr Kott, ale i kůň Sokol, ustájený nedaleko Kladna. Neví teď, kam dřív skočit. Zažívá přitom něco jako "civilizační šok".

"Najednou vidíte i ty ucpané ulice, což 17 měsíců nikde nebylo... Takže abych to shrnula, je to dosti ambivalentní pocit," dodává jedna z hlavních obviněných v kauze Rath. S nějakými projevy nenávisti se přitom na svobodě naštěstí nesetkala. "Zatím jsem se setkala pouze s lidmi, kteří se mnou sympatizují a nejsou zmanipulováni tímto procesem. Jsou to hlavně lidi, kteří mě znají dlouhá léta a občas mi to až vžene slzy do očí, když mi řeknou, že za mnou stojí," tvrdí Pancová.

Láska obviněných k rodičům

Pancová žádost o propuštění z vazby přitom zakládala i na zdravotním stavu svého otce. I David Rath by se prý chtěl starat o svého nemocného otce Ratmíra, a tak bude soud právě dnes posuzovat jeho další žádost o zrušení vazby. Obavu o zdraví své maminky má pak prý i třetí z tria obviněných Petr Kott. Tyhle "děti" zkrátka na své rodiče nezapomínají... "On (Kott) tady má rodiče, které má nesmírně rád. Zejména maminku, která na tom teď také není zdravotně zcela nejlépe," upozorňuje Pancová. Stále přitom doufá ve společnou a spokojenou budoucnost s Kottem. "A i po té dlouhé době, po kterou jsme byli sledováni, jsme chtěli si tady v České republice vybudovat statek, zřídit si stáj a zkrátka tu opravdu žít. A to chceme i nadále," zakončuje rozhovor.

lukreciaborgia ( 3. října 2013 12:27 )

...ano a proto i Kott bude venku coby dup.Má obhájce Sokola,stejně jako jeho milenka Pancová.A Sokol už si to umí zařídit,protože jako bývalý ministr vnitra na každého něco ví.Takže Sokol,vyučený strojní zámečník,který dálkově udělal dvanáctiletku a pak práva,mistr "jedné věty",je dostane klidně ven a st.zástupce Petr Jirát se může vybít zlost na dr.Rathovi,který má dost slabé obhájce.

wimr ( 3. října 2013 12:21 )

ty smrade důchodcovskej, tobě kdybych jednu flák, tak dolítáš svůj život v kotrmelcích, debilní mamrde, s ženským nickem myslíš si že jsi vtipnej, ale jsi blbej jako tvoje máma, ta kráva

mitoz ( 3. října 2013 11:21 )

Za žádné předchozí vlády nebylo stíhání a odsouzeno tolik politiků napříč stranami jako za Nečasovy. Litovat stíhané podvodníky kvůli tomu, že jiní vyšetřovaní nejsou, je nesmysl.

jezulinka ( 3. října 2013 11:04 )

přesně tak, mají doma i partnerku a děti...a musí sedět, tak co by si pro nemocného fotra nebo mámu nezaplatili pečovatelky...

jezulinka ( 3. října 2013 10:59 )

nebyl první...první byl po převratu ministr Svoboda a Snopková za tunel Liberty - výroby kočárků...opravdu si něco odseděli a byli to socani

Zobrazit celou diskusi