Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Volná a nová Pancová: Rathovi dala červenou! Chce se od něj odstřihnout?

Autor: ex, simao - 
1. října 2013
10:14

AKTUALIZOVÁNO: Kateřina Pancová (43) dnes poprvé přišla k soudu kvůli korupční kauze Rath zvenku, ze sobodného světa a nepřivedla ji vězeňská eskorta! Z vazby totiž byla propuštěna v pátek, včera dokonce nastoupila na své místo v motolské nemocnici.

Její partner Petr Kott (50) za mřížemi zůstává, stejně tak hlavní postava celé kauzy, exposlanec David Rath (47). Líčení mělo týdenní přestávku kvůli rozhodování vrchního soudu o propuštění Pancové. Před soudce dnes předstoupí další svědci.

Obviněná Pancová přitom opustila vězení po více než 15 měsících, musí se ale dvakrát týdně hlásit úřadům a odevzdat cestovní doklady. Včera se po dlouhé době vrátila do práce, té ale zatím moc času nevěnovala. Podle její nadřízené, s níž Blesk včera mluvil, si zatím jen vyřizovala papíry kvůli nástupu.

Červená barva jako stopka Rathovi?

Dnes pak Pancová dorazila do soudní síně s pozměněnou image - zaujaly především její obarvené vlasy. Spekuluje se, co tím dává Pancová najevo. Chtěla jen po měsících ve vazbě změnu, nebo naznačila svůj postoj k Davidu Rathovi, kterému vystavila červenou? Pancovou doprovodil k soudu její advokát Tomáš Sokol. Novinářům se nechtěla vyjadřovat k hlavnímu líčení, uvedla pouze, že se ještě musí poradit se svým právníkem.

Pas musela odevzdat proto, že důvodem vazebního stíhání byla obava z jejího útěku do zahraničí. Pancová však slibuje, že nikam utíkat nebude, ačkoli má podle státního zástupce Jiráta někde ukryté miliony. Patrně v cizině... Pancová to odmítá. Důvodem pro její propuštění z vazby přitom byl i zhoršený zdravotní stav otce Pancové. Soudce Robert Pacovský, který kauzu Rath posuzuje, však uvedl, že právě zdravotní důvody nechá prověřit. Prý vzbuzují nevěrohodnost. Pancové i nadále hrozí až 10 let vězení.

wimr ( 1. října 2013 16:41 )

Pancová je asi z tý basy vedle jak jedle, tokový krásný černý vlasy měla.

wimr ( 1. října 2013 16:40 )

Jirát se taky rád a hodně dívá na Novu.

mememumu ( 1. října 2013 15:41 )

Ty už negramota a pitomec (zřejmě od narození jseš). Takže si v zájmu národa hoĎ mašli.

johanka ( 1. října 2013 15:16 )

To už říkal pan Jan Werich - KDE BLB, TAM NEBEZPEČNO S takovými sprostými "inteligenty" má náš národ předpoklady, že skončíme jako negramoti a pitomci.....

mememumu ( 1. října 2013 14:43 )

Ty se zaměř na úroveň svých znalostí a schopností, tupá krávo.

Zobrazit celou diskusi