Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Julie z metra: Psychologický profil šílené báby! Kdo jí může pomoci?

Agresivní cestující paní Julie "má právo" sedět v MHD i močit na ulici. Co si o tom myslí psychiatr Cimický?
Agresivní cestující paní Julie "má právo" sedět v MHD i močit na ulici. Co si o tom myslí psychiatr Cimický?  (Autor: Youtube, Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: kon, simao - 
20. září 2013
12:19

Je to zkrátka fakt. Paní Julie ovládla český internet. Video z jejího vystoupení v pražské MHD, kde plive a nadává jako dlaždič, pobavilo, ale i pohoršilo tisíce lidí. Jenže postupně vyšlo najevo, že paní Julie je známá firma. Její sousedi si na ni stěžují, ani úřady si s ní však neví rady. Jak ji vidí lidé z jejího okolí? A co si o ní myslí odborníci na lidskou mysl, třeba známý psychiatr Cimický?

Agresivních jedinců v MHD přibývá, na internetu se objevují další a další videa, která budí pozornost a někdy i hrůzu. V posledních dnech je však trumfly záběry sprostě nadávají a plivající paní Julie, která nejde pro ránu daleko. O tom, že "Julča" má právo sedět, ví široká veřejnost. Jenže objevují se informace, že s Julii to nebylo tak úplně v pořádku již dříve. Ale nikdo s tím nic neudělal.

Problémy s alkoholem?

Ke střetu paní Julie s cestujícími v metru přitom došlo poté, co se Julie rázně pustila do paní, která měla vedle sebe na sedačce kufr a zabrala tak místo navíc. Následné nadávky nejhrubšího zrna by přitom děti rozhodně slyšet neměly. Julie byla rozpálená doběla. V pozdější fázi však i proto, že se jí po podlaze rozkutálely nakoupené lahve s alkoholem. Nebylo to ale poprvé, co Julie měla v dopravě problémy. "Paní Julie byla vyvlečena také z autobus - na Černém mostě a státní policií. Byla opilá a napadala cestující," tvrdí její soused Petr N. V opilosti toho ovšem tahle dáma v letech, která uchvátila i spisovatele Hrabala svou dovedností "vymlasknout 6 piv" jako nic, předvedla více.

Terorizuje sousedy. Úřady jen přihlíží

Její sousedé z ní však příliš nadšení nejsou. Pan Petr dodává: "Můj syn znal v pěti letech taková sprostá slova, že se vám je sám stydím říct." Je to však jen špička ledovce, sousedi si s paní Julií užili své. A dočkali se nejen nadávek, házela po nich prý i kameny. Ovšem i když Julie sousedy takřka terorizuje, nikdo s tím prý nemůže nic dělat. Je to totiž stále dokola. Nepřizpůsobivá sousedka něco nepěkného provede, lidé zavolají policii, ta přestupek oznámí na městský úřad a tam to končí. Takhle se to stalo už devětkrát!

"Nikdy se nejednalo o trestný čin. Vždy jsme tedy občanskoprávní spor předali na přestupkovou komisi do Úval a tím to pro nás končí," řekl Blesku mluvčí policie Praha-východ Zdeněk Chalupa. A právě na úřadě se vše zadrhává. „Nemůžeme s tím nic dělat. Už jsme ji několikrát řešili, ale nikdy tu nebyla. Jen poslala papír, že je duševně nemocná,“ řekla Blesku úřednice z Úval, která se bála říci své jméno. „Ještě by sem za mnou přiběhla a byl by tu cirkus jako v tom metru,“ obává se úřednice.

Psychiatr Cimický: Léčit se musí sama

"Odborně pomoci můžete jen člověku, který o to stojí. Leda by provedla nějaký trestný čin a nařídil to soud," upozorňuje psychiatr Jan Cimický v deníku Aha!. "Je to explozivní osobnost, která zabere na první našlápnátí. Když okolí přilívá olej do ohně, jen těžko ji lze zastavit," pokusil se o diagnózu paní Julie známý psychiatr. Podle všeho se tak čeká nejspíš na to, až se stane něco vážného a paní Julie přesáhne své obvyklé hranice...

honza1965 ( 21. září 2013 16:53 )

Ty máš dost Zkus si to od začátku sesumírovat. Ono totiž nejde o to co mi vnucuješ, jde o tvojí dost ujetou rekci na mnou napsané.... v poloprázdném vagónu je běžné a nic proti ničemu.../..byl jsem přítomen.....seřval.... Zkus si poposednout, třeba se ti to tvoje vedení zkrátí z pěti kilásků jenom na tři A bacha, vztekání a nadávání vedení prodlužuje. Abys neskončil jako Julča

japos22 ( 21. září 2013 12:19 )

Nikoli. Opravdu těžce chápeš. Batohy na sedadla nepatří, nevím, jak ti to mám ještě říct, přečti si přepravní řád kašpare pobouchanej. 3) Cestujícím není dovoleno zejména: f) odkládat zavazadla nebo živá zvířata na sedadla

honza1965 ( 20. září 2013 22:56 )

Zjevně máš vedení podstatně delší než já Pokusím se mojí otázku přeformulovat tak abys jí konečně pochopil. Pro tebe je směrodatné chování a reakce pošuků, choleriků a jiných bláznů, k posouzení toho jestli něco je či není proti něčemu?

japos22 ( 20. září 2013 22:23 )

Přesně to jsem ti chtěl sdělit, zavazadla na sedadla nepatří,i když se ti to možná zdá divné, máš dost dlouhý vedení a ještě se tomu směješ

honza1965 ( 20. září 2013 22:15 )

Tím mi chceš sdělit co? Snad to, že jsi si z chování jednoho cholerického řidiče, co byl v mnohém podobný šílené Julče, odvodil, že to je něco proti něčemu?

Zobrazit celou diskusi