Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zrádce USA Rodman: Znovu odjel za kámošem diktátorem Kim Čong-unem!

Autor: shp, ČTK - 
3. září 2013
11:11

Doma v USA ho za tenhle výlet určitě nepochválí. Basketbalista Dennis Rodman dnes přiletěl do komunistické KLDR navštívit diktátora Kim Čong-una. Toho často označuje za svého dobrého přítele.

Rodman se s Kimem setkal v Pchjongjangu již letos v únoru a spekulovalo se o tom, že by cílem jeho nové cesty mohlo být propuštění vězněného Američana korejského původu Kennetha Baea. Ten si v Severní Koreji odpykává patnáctiletý trest za údajný pokus o státní převrat.

Jde o basketbalovou diplomacii

Někdejší hvězdný hráč NBA se ale nechystá jednat o osvobození zadržovaného amerického misionáře. „Necestuji do Severní Koreje, abych diskutoval o propuštění Kennetha Baea,“ řekl Rodman v telefonickém rozhovoru před svým odletem z Pekingu do Pchjongjangu. „Jde jen o další cestu v rámci basketbalové diplomacie,“ dodal.

Rodman si s diktátorem rozumí

Rodman prohlásil, že během své stávající pětidenní mise chce zahájit v severokorejské metropoli basketbalovou ligu. Třicetiletý severokorejský komunistický vůdce je velkým fanouškem basketbalu a při předchozí Rodmanově návštěvě si podle všeho oba muži dobře rozuměli.

namoroman ( 3. září 2013 19:54 )

Rodman je adrenalinový magor Normální Američan a i někteří Češi by se pokakali strachy tam jet. Ale je volnost pohybu, ne?!Tak co by si Amík nezajel do S. Korey.Aspoň tam neuvidí na ulici některé-takové věci jako doma Ten Kim je na té fotce sympaťák (oproti Rodmanovi )

Zobrazit celou diskusi