Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Chorvatsku pátrají po Zdeňkovi (47): Dalšího Čecha našli mrtvého

Po Zdeňkovi Kubíčkovi z Ostravy pátrají chorvatští záchranáři
Po Zdeňkovi Kubíčkovi z Ostravy pátrají chorvatští záchranáři  (Autor: Foto Chorvatská policie)
Autor: geo, ČTK - 
27. července 2013
15:46

Dovolenou v Chorvatsku si chtěli zpestřit výletem do hor. To se jim bohužel ale stalo osudným. Zatímco po Zdeňkovi Kubíčkovi z Ostravy tamní záchranáři a policie nadále pátrají, dalšího Čecha (†50) ve stejné oblasti už našli mrtvého.

Mrtvého muže, který byl identifikován jako ztracený padesátiletý Čech, našli dnes v pohoří Biokovo nad obcí Živogošće na Makarské riviéře. Informoval o tom na svém serveru list Slobodna Dalmacija s odvoláním na Chorvatskou horskou záchrannou službu (HGSS). Novinářům to dnes potvrdil český konzul ve Splitu Pavel Bednář, kterého o tom informovala chorvatská policie. Příčinu úmrtí musí určit pitva.

Zemřel na infarkt

Policie deníku sdělila, že zatím nic neukazuje na násilnou smrt. Podle záchranářů se předpokládá, že muž zemřel na srdeční infarkt. Vyšetřovatelé už oznámili, že jde o jednoho z dvojice nezvěstných českých turistů, kteří se vydali na horolezeckou výpravu do Biokova. Podle Bednáře chorvatští lékaři v nynějších horkých letních dnech nabádají, aby lidé mezi 11:00 až 16:00 vůbec nevycházeli na slunce.

Po druhém Čechovi se stále pátrá

Tělo objevil odpoledne na těžko přístupném místě polský turista, který se rovněž vydal do Biokova, ale kvůli velkému vedru od svého záměru ustoupil. K hledání pohřešovaných byl podle deníku vyslán tým horské záchranné služby z Makarské, letoun HGSS s lékařem a také vojenský vrtulník. Druhý pohřešovaný Čech je 47letý Zdeněk Kubíček z Ostravy, který se vydal z horské chaty na vrchol sv. Ilija ve čtvrtek ráno. Po muži nejsou žádné stopy a jeho telefon je nedostupný.

petrson71 ( 28. července 2013 21:23 )

dyskrymynacija:ty jsi vemeno ty ***e!!!

jure999 ( 28. července 2013 12:02 )

Nikde neni zminka,že by mel batoh a tudiž vodu. Je take nevhodne oblečen,spiše maskovan. Možna nekam spadl a ten nalezeny mrtvy bežel pro pomoc a srdce to nevydrželo. Až jednou jeden Čech dostane učet za hledaci akci,tek možna si to ti dalši rozmysli, jit po horach jak k Machači.

fimena ( 27. července 2013 17:15 )

Ziju v Chorvatsku nekdy je to fakt az s podivem jak se vydavaji cesi a nejenom oni do hor.....meli jsme take jednoho manika na ubytovani ktery se vydal s pulitrovkou vody ve vietnamkach....proste jim to nevysvetlite....V tehle vedrech se cpat nahoru to uz opravdu musi byt clovek blazen. A tech vynalozenych penez a usili vrtulniky letaji sem tam venku je 35 stupnu uz od boziho rana.

veronikaparmska ( 27. července 2013 17:03 )

Čest práci. Letos koluje po internetu nová možnost, jak vydělávat z domova, jak pro ženy, tak pro pány. Já si takto přivydělávám již od května a je to až neuvěřitelné! Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak jsem vděčná za každé přilepšení... A tohle všechno znám z Peterblog.wz.sk

ljubaa ( 27. července 2013 16:42 )

V jaké věku se může na hory?v 47 se už nesmí na hory? pán je znalec....

Zobrazit celou diskusi