Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Expert o únosu Hanky a Tonči: O odsouzenou teroristku únoscům nešlo

Video se připravuje ...
Autor: psch - 
2. července 2013
17:33

Od únosu dvou Češek v Pákistánu uběhlo 111 dní. Před týdnem se na internetu objevilo video, které dokazuje, že Hanka a Tonča jsou naživu. Únosci žádají propuštění doktorky Afíji, podle profesionála můžou mít ale zcela jiný důvod. A také je možné, že za únosem není Tálibán!

Deník Insider v souvislosti s únosem dvou Češek v Pákistánu udělal rozhovor s Richardem Barrettem, bývalým důstojníkem britské rozvědky, kterého uznávají v boji proti terorismu po celém světě. Z rozhovoru vyplynulo několik podstatných faktů.

Podle Barretta za únosem nestojí přímo Tálibán, ale menší skupinka únosců. A to hned z několika důvodů. Jednak o tom svědčí kvalita videa, které se minulý týden objevilo na internetu. Také samotný fakt, že únosci propustili ozbrojenou ochranku na Tálibán, nevypadá.

„Je docela možné, že nešlo o organizaci s nějakou strukturou, možná ani žádné jméno nemá. Přihlášení se jménem k únosu by pákistánským úřadům nebo konkurenčním skupinám ale mohlo dát tip, kde zhruba se ženy mohou nacházet,“ říká profesionální voják v rozhovoru.

O Afíju jim nejde

Podle Barretta únoscům nejspíš ani nejde tolik o propuštění doktorky Afíji. Musí jim být totiž jasné, že s Američany nelze takto vyjednávat. Spíš jde o jakýsi únik z kodexu. „Cestou, jak se dostat z porušení paštúnského nebo balúčského kodexu cti, je tedy říci, že jde o propuštění Afíji Siddikíové,“ dodává Barrett.

babicovyjedy ( 3. července 2013 01:13 )

Hanca a Tonca jsou UNESENY prekrasnou Pakistanskou prirodou ze se jim ani nechce zpatky

hofihofi ( 2. července 2013 20:40 )

No on ho každý vidi zde.

jecmen44 ( 2. července 2013 20:26 )

Konspirace: Však oni "přátelé" z USA,... Hanču a Tonču osvobodí. to by v tom byl čert, kdyby pochybovační Češi nepochopili, že terorismus je všudypřítomný a netýká se pouze USA. "Budiž to přičteno k dobru USA až se bude rozhodovat o dostavbě Temelína"

babicovyjedy ( 2. července 2013 20:18 )

Nerozciluj se Honziku nebo vypadnes z kresilka

hofihofi ( 2. července 2013 19:00 )

O nikoli, tebe a ma pravdu.

Zobrazit celou diskusi