Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Trojčata bílých tygrů slavila 1. narozeniny: Z miminek jsou už dravé šelmy!

Video se připravuje ...
Autor: Jitka Pecharová - 
29. června 2013
22:20

První narozeniny oslavila trojčata bílých tygrů v liberecké zoo. Gaia a její bráškové Sambur a Liam k nim od pracovníků zahrady dostali každý z nich antilopy z papíru a kartonu.

Návštěvníkům liberecké zoo tygří trojčata na antilopách ukázala, že už nejsou žádná mimina, ale velké dravé šelmy, které svoji mámu Suryu Báru (5) pomalu přerůstají. A aby ne, když se o ně od narození vzorně starala. Za rok každé z mláďat spořádalo nejen litry mateřského mléka, ale odhadem skoro tunu masa, což odpovídá hmotnosti asi dvou dospělých krav.

Poslední oslava v liberecké zoo

Narozeninová oslava však byla pro tygří mláďata nejen zřejmě poslední, kterou jim přichystala liberecká zoo. „Ještě letos na podzim by zahradu mohla postupně opustit, aby se zoo mohla připravit na případný nový odchov,“ řekl mluvčí liberecké zoo Ivan Langr.

naidka ( 30. června 2013 08:56 )

Bílí tygři jsou velká vzácnost. Ve volné přírodě se prakticky nevyskytují, protože jsou kvůli zbarvení snadnou kořistí predátorů a pokud přežijí zase nemají možnost nic ulovit, protože je jejich kořist hned uvidí a zdrhne. Z roztomilých malých tygříků jsou krásné mladé šelmy, liberecká ZOO slaví úspěchy, ale přece jen trochu smutku tam je, že budou rozprodáni do jiných zahrad, ale utěšuje mě myšlenka, že v divočině by mnoho šancí na přežití neměli.

vasek711 ( 30. června 2013 02:02 )

Nemam rad zoo, protoze jsou tam drzeny proti jejich vuli. Jsem ale rad, ze je o ne dobre postarano.

Zobrazit celou diskusi