Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Český učitel zahynul v Černé Hoře: Zabila ho láska k horám!

Autor: shp - 
20. června 2013
15:57

Byl to odvážný dobrodruh, který se ničeho nezalekl. Českému učiteli Vladimíru Bulantovi (†54) se však láska k horám stala osudnou. V Černé Hoře si chtěl vyfotit proslulou rokli, ale při snaze o pořízení co nejlepšího snímku zahynul.

Učitel spadl do rokle u kláštera Morača na východě Černé Hory včera kolem páté hodiny. V zemi byl spolu se studenty Střední průmyslové školy stavební a strojní v Táboře na výletě. Jeho žáci jsou náhlou smrtí zdrcení a říkají, že byl Bulant velmi vtipný a všemi respektovaný učitel.

Smrt kvůli fotografii

„Snažil se udělat co nejatraktivnější snímek, uklouzl a spadl do rokle hluboké padesát metrů,“ popsal tragédii černohorský státní zástupce Maja Šćepanović. Jeho studenti teď po něm smutní. „Dokázal rozesmát i smutného člověka. Byl to nejlepší učitel,“ napsal podle serveru iDnes.cz žák Patrik Vlach na sociální síti.

Vylezl i na Mont Blanc

Bulant tak doplatil na svou vášeň pro hory a dobrodružství v přírodě. „Viděl jsem Evropu z vrcholu hory Mont Blanc, odtud vypadá dobře, místy až krásně. Dole je to horší. Tvrdit to mohu proto, že jsem ji téměř celou projel a prošel a natočil o ní asi dvacet dokumentárních filmů,“ popsal sám sebe Bulant na stránkách školy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi