Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Český turista (†54) zemřel v Černé Hoře: Kvůli pádu ze svahu?

Český turista zemřel v černohorském národním parku Durmitor (ilustrační foto)
Český turista zemřel v černohorském národním parku Durmitor (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: simao, ČTK - 
6. srpna 2012
15:23

I Černá Hora bude letos spjata s tragédií při dovolené. Ve zdejších kopcích dnes krátce před polednem zemřel čtyřiapadesátiletý český turista. Spadl ze svahu, ovšem to samotné nemuselo být příčinou jeho smrti.

Český turista (†54) se o dovolené vydal do černohorského pohoří Durmitor - spolu se dvacetičlennou výpravou, jejíž součástí měl být podle portálu vijesti.me i jeho syn. 

Krátce před pondělním polednem zde však padesátník nalezl svou smrt. Co je její příčinou, zatím není jisté.

Podle horského vůdce Zorana Vojinoviče muž sice těsně před smrtí spadl ze svahu, terén v místě nehody však údajně není příliš příkrý. Je prý proto pravděpodobné, že za turistovo úmrtí mohou zdravotní komplikace jiného druhu než ty, které si mohl způsobit pádem. Příčiny smrti však nyní prověří soudní pitva.

Hory, kde se neštěstí stalo, leží na severu Černé Hory a zhruba 1500 metrů nad mořem s nejvyšším vrcholem Bobotuv Kuk (2523 m n. m.). Celá oblast je díky pozůstatkům ledovcové činnosti tvořená vápencem, stejně jako tomu je na jaderském pobřeží okolních států Chorvatska a Bosny. Díky tomu zde vznikají četné krasové jevy. Dnes tam panovalo jasné, slunečné počasí s teplotami blízko třiceti stupňům Celsia...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi