Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka s babičkou neuhlídaly holčičku: Hanička (†1) spadla do potoka a zemřela

Autor: shp - 
13. června 2013
17:25

Matka ani babička nedokázaly uhlídat teprve šestnáctiměsíční Haničku. Dívka při návštěvě hřbitova spadla do potoka a začal ji unášet proud. I když se dítě podařilo vylovit, záchranáři mu už nedokázali pomoci. Dívenka zemřela v nemocnici.

Haničku ze slovenské Kuchyne silný proud odtáhl asi tři kilometry až na místo, kde se tok rozšiřuje a proud slábne. Po 45 minutách oživovaní převezli přivolaní záchranáři dívenku do nemocnice. Tam se jí snažili pomoci, nebyli však úspěšní.

Osudný výlet na hřbitov

Včerejší výlet na hřbitov se stal osudným šestnáctiměsíční Haničce. Společně s maminkou a babičkou se vydala na místní hřbitov. Za ním ale dítě nečekaně spadlo do potoka a začal ho unášet proud. Po zhruba třech kilometrech, kde se dívenka zřítila do vody, ji našel místní obyvatel Roland.

Lékaři jí nedokázali pomoci

S pomocí hasičů a záchranářů ji vytáhli. „Oživovali jsme ji asi 45 minut a v kritickém stavu byla převezena do Dětské fakultní nemocnice v Bratislavě,“ prohlásil mluvčí záchranářů Boris Chmel. „Je extrémně podchlazená a musela být umístěna na plicní ventilaci,“ dodal. Ani to však nepomohlo. Děvčátko po několika hodinách boje o život zemřelo.

xxx. ( 16. června 2013 22:42 )

zachranari sundal"y" - sakra ten pravopis je ale potvora

majojo ( 16. června 2013 21:00 )

Ale kdepak, klidně si střihnou dalšího potomečka.

leeloo ( 14. června 2013 14:10 )

no to bys koukala, jak je takove male decko rychle, kdyz mu to zakazes, tak o to vic hleda prilezitost, aby te "oblaflo" nekdy staci i treba 5 vterin pohledu jinde a decko zmizi... na druhou stranu, nechat dite volne behat v blizkosti potoka je dobra kravina, tak si ho pripoutam do kocaru, kdyz jdu s mati plkat na hrbitov

kdoasi ( 14. června 2013 10:25 )

Nepsal včera náhodou Plesk,že jí tam máma šoupla?

babetku ( 14. června 2013 10:12 )

Tak s tímto nesouhlasím..... 16-ti měsíční děti jsou často velice rychlé a hlavně pružné, jsou to taková háďata. Dokáží proklouznout i takovou skulinkou, kde byste to neočekávali a navíc hrozně rychle. Ale souhlasím s tím, že když tam u toho byly dvě dospělé osoby, tak se dítěti asi moc nevěnovaly.

Zobrazit celou diskusi