Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Obama o boji proti terorismu: Musíme přitvrdit a zničit konkrétní organizace

Barack Obama  ve čtvrtek oznámil, že podepsal upravená pravidla pro použití síly proti teroristům.
Barack Obama ve čtvrtek oznámil, že podepsal upravená pravidla pro použití síly proti teroristům.  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK, kla - 
23. května 2013
21:15

Americký prezident Barack Obama ve čtvrtek oznámil, že podepsal upravená pravidla pro použití síly proti teroristům. Kromě Afghánistánu podle něj mají protiteroristické operace přejít od neomezené války s terorem k úporným a cíleným úderům zaměřeným na zničení konkrétních organizací. 

Prezident v projevu na Univerzitě národní obrany ve Washingtonu hájil nasazení bezpilotních letounů, a to i proti americkým občanům, pokud se chystají zaútočit proti USA. V takovém případě americké občanství nemá sloužit jako štít pro teroristy. Upozornil však, že při nasazení musí být "téměř jisté", že při náletu nebude zabit či zraněn žádný civilista.

Barack Obama se také vyjádřil k dnešnímu otřesnému činu z Londýna, kde dvojice šílenců přímo na ulici popravili vojáka (†25). "Spojené státy stojí rozhodně po boku Spojeného království, našeho spojence a přítele, proti násilnému extremismu a teroru," prohlásil prezident.

Letadla zabila Američany

Americké úřady dnes jen několik hodin před Obamovým projevem poprvé oficiálně přiznaly, že během útoků proti teroristickým cílům ve světě bezpilotní letadla zabila nejméně čtyři americké občany.

krat5 ( 24. května 2013 06:23 )

Zásada číslo jedna, nemíchat lidi z různých náboženských skupin....jinak řečeno, chceš žít v křesťanské zemi, buď křesťan a podřiď se okolí...chceš žít v muslimské zemi, žij jako muslim a podřiď se....to stejné platí o islámu apd.

namoroman ( 24. května 2013 05:30 )

namoroman ( 24. května 2013 05:29 )

Stačíla by desetina toho co stojí ty zbraně a lidé,kteří jako žoldáci musí bojovat aby byl svět lidský

namoroman ( 24. května 2013 05:25 )

Přesně ! ! ! Jen jestli na to někdy Obamové přijdou

namoroman ( 24. května 2013 05:21 )

Násilí plodí násilí.Jen do nich Obamo Ono se Ti to vrátí.Přitvrď!!!Přitvrď!!! Oni ti "teroristi" přitvrdí také!!!Jinak jsem několikrát četl,že je to hrůza jak na to doplácí civilisté a jak teroristé jsou bezohlední,ale útokem na britského vojáka už nedochází jen na civily.Útočit na vojáky-to už je jiné kafe-to už je útok,který bude politiky a státy opravdu bolet,protože se útočí na mocenské složky státu.USA a NATO musí přestat být agresory,kteří ve jménu peněz,"demokracie" v zahraničí a chamtivosti vraždí civilisty pomocí dronů,družic a dalších nejmodernějších zbraní.To by jim šlo tím nejlepším způsobem v nejhorším slova smyslu A nejhorší na tom je,že proti takovým jako v Bostonu nebo včera v Anglii nejde bojovat ani zbraněmi,které tady budou za dvacet let protože jsou to jednotlivci,kteří k tomu dospěli svojí cestou a nepotřebovali k tomu nic ...jen svoje odhodlání!!! To ale Obama nevidí nebo spíše nechce!!! vidět,že?!

Zobrazit celou diskusi