Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bára (15) se pořezala o tampon: Téměř vykrvácela!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: oj - 
16. května 2013
10:37

To snad není možné. Patnáctiletá Bára se pořezala aplikátorem při zavádění tamponu tak, že si způsobila tepenné krvácení. Dívka téměř vykrvácela. Nad zraněním nevěřícně kroutí hlavou i zkušení gynekologové.

Tampon s aplikátorem dívka dostala jako dárek ve škole při besedě o dívčích problémech. Rozhodla se ho vyzkoušet. "Uvnitř se aplikátorem štípla a způsobila si tím tepenné krvácení," popsala matka serveru lidovky.cz. A to údajně potvrzuje i lékařská zpráva. Matka ji okamžitě převezla do motolské nemocnice, kde lékaři dívku ihned operovali, aby nevykrvácela.

Bářina matka si myslí, že výrobek není bezpečný. Uvedla, že dívka se pořezala o zakončení aplikátoru, na kterém jsou "ostré zoubky". Šlo o tampon značky Tampax společnosti Procter & Gambel.

Gynekologové však nad takovým poraněním nevěřícně kroutí hlavou. A shodují se, že jde o velmi raritní nehodu. Poranění způsobená tamponem bývají obvykle jen drobná.

"Podle zaslaných fotografií jsou tampony a aplikátory v pořádku, bez zjevných vad. Při použití podle návodu by k takovéto situaci nemělo dojít," řekl serveru mluvčí společnosti Procter & Gambel Juraj Králík.

e.44 ( 16. května 2013 15:31 )

Jasněěě, s vložkama se bezvadně koupe a plave Taková dovolená u moře, když to tam holka dostane, tak to si to bez tamponů vážně užije A když to má třeba sedm dnů, což u panny není neobvyklé....

slider ( 16. května 2013 14:43 )

berenika9 ( 16. května 2013 14:03 )

tydle tampony používám a divím se, co za inovaci výrobce poslední roky používá. Dříve byly tampony téhle značky s papírovými aplikátory, byly stokrát lepší než tam rvát tyhle tvrdé plastové trubičky, navíc s s rozjetými hranami na konci aplikátoru. Že by se teď hnuly věci a výrobce začal znovu s papírovými aplikátory ? A konečně, co ekologie ? Papír se přece lépe zničí než hory plastových zakrvácených aplikátorů. Zapojte hlavy projektanti tamponů v proktrgemblu!!!! Prodáváte značku nebo výrobek ???? Pokud prodáváte značku, tak se nedivím, že použijete cokoliv, jen ne to, co by přineslo komfort uživatelkám.

e.44 ( 16. května 2013 13:55 )

Že měl aplikátor ostré zoubky neřekl lékař, ale matka dívky. Jinak souhlasím, nemělo by docházet k žádným poraněním. Ovšem na druhou stranu mi to tepenné krvácení přijde jako nesmyslný blábol.

reggina ( 16. května 2013 13:51 )

V 15 nema si tam strkat nic, ani tampony, jsou na to vlozky.

Zobrazit celou diskusi