Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Státní zástupce podal obžalobu na Ratha: Hrozí mu 12 let

státní zástupce Petr Jirát dnes podal u soudu obžalobu na Davida Ratha
státní zástupce Petr Jirát dnes podal u soudu obžalobu na Davida Ratha  (Autor: Blesk – Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: ČTK, ljš - 
5. dubna 2013
09:15

Čekal, že bude propuštěn na kauci, místo toho ale dál sedí ve vazební cele. Soud už je přitom blízko, státní zástupce dnes totiž podal na bývalého hejtmana Davida Ratha a dalších deset spoluobviněných obžalobu.

Státní zástupce Petr Jirát dnes podal soudu obžalobu na poslance a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha, který je stíhán za korupci. Spolu s ním v případu žaluje i dalších deset spoluobviněných

Policie Ratha loni v květnu obvinila z přijetí sedmimilionového úplatku. Rath, kterému hrozí až dvanáctiletý trest vězení, obvinění odmítá.

Podle serveru iDnes.cz má spiscelkem 103 svazků, ke kterým bylo k soudu dovezeno ještě osm krabic od banánů s přílohami.

inocenta ( 10. dubna 2013 18:22 )

taky jsem byla účastníkem inscenace, a vímuž jak to chodí. V "nouzi" přijdou na řadu podvody vlastního právního zástupce, nebo procesní vady a tak vytščeného cíle / rozhodnutí/ bude dosaženo.

inocenta ( 10. dubna 2013 18:19 )

já jsem tedy nečekala ,že ho pustí.Dostal by šanci se lépe připravit na soud, a jako poslanec vystupovat v Parlamentu. Oni ho tam nechtějí, ale nevadí jim například Bárta. Rath byl naivní, asi nevěděl přesně kde žije.

itartas ( 5. dubna 2013 20:30 )

nerozdávej roky, aby jsi i ty někdy něco nevyfásl

rumovapalice ( 5. dubna 2013 12:19 )

dobře si mu to řek

tarot666 ( 5. dubna 2013 12:17 )

no pingle,Tobě hrabe stejně jako vždy....

Zobrazit celou diskusi